Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bachbloesem MIX 69 :

ondersteunt bij zwanger worden, helpt om:  

 • rust en aanvaarding te brengen
 • prikkelbaarheid en ongeduld te verminderen
 • je zelfvertrouwen aan te sterken
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Zwanger worden tijdens de menstruatie onmogelijk?

Louter theoretisch is het onmogelijk om tijdens de menstruatie zwanger te worden. Toch kan het gebeuren dat iemand beweert dat die zwanger geworden is tijdens de menstruatie. Is die persoon dan een fabeltje aan het vertellen? Op de één of andere manier kan men wel het idee hebben dat de zwangerschap tijdens de menstruatie is ontstaan. Maar in feite is het niet echt zo.

Zwanger worden kan je alleen maar overkomen op het moment van de eisprong. Doorgaans valt deze eisprong in het midden van de cyclus. Voor vrouwen die een normale cyclus hebben van 28 dagen, valt de eisprong dus normaal gezien op dag 14. Op dat moment is er niet veel tijd meer om bevrucht te worden. Het eitje dat tijdens de eisprong is vrijgekomen sterft vrij vlug af. Om die reden raadt men aan om één of twee dagen voor de eisprong seks te hebben. Sperma kan namelijk gemakkelijk een tweetal dagen overleven. In die zin is het beter dat het sperma het vrijgekomen eitje opwacht, dan dat omgekeerd het eitje op het sperma zou wachten. Een eitje dat kort na de eisprong niet bevrucht wordt, sterft af en wordt tijdens de menstruatie uitgestoten. Zwanger worden tijdens de menstruatie is dus in theorie niet mogelijk.

 

Waarom heeft men het idee dat de zwangerschap tijdens de menstruatie is ontstaan?

Als tijdens de menstruatie een zwangerschap niet kan ontstaan, hoe komt het  dan dat sommige vrouwen er van overtuigd zijn dat zij zwanger geworden zijn tijdens hun maandstonden?  De wetenschap dat sperma een poosje kan overleven in het lichaam van de vrouw is hiervoor de verklaring. Stel dat je als vrouw niet over een normale cyclus beschikt, maar een korte cyclus van om en bij de twintig dagen. Dit betekent dus dat je eisprong er komt op de tiende dag van je cyclus. De cyclus zelf start op het moment dat je menstruatie begint. Laten we er van uitgaan dat je menstruatie ongeveer 5 dagen duurt. Op de laatste dag van je menstruatie heb je seks. Neem er nu ook nog bij dat het sperma vrij lang overleeft in het lichaam van de vrouw, en dan zou het kunnen gebeuren dat er op het moment van de eisprong nog sperma aanwezig was dat voor een bevruchting zorgde. Je bent dan op dat moment niet zwanger geworden tijdens je menstruatie, maar wel omdat je seks had tijdens je menstruatie en omdat het sperma uitzonderlijk lang overleefde. 

Toegegeven, er is veel toeval mee gemoeid, maar men hoort dan ook niet zo vaak beweren dat iemand tijdens de menstruatie zwanger is geworden.

 

Is seks tijdens de menstruatie aan te raden om niet zwanger te worden?

In principe kan je dus veilig seks hebben tijdens de menstruatie zonder dat men zwanger kan worden. Maar is dit wel aan te raden? Om medische redenen is er geen enkel bezwaar om tijdens de menstruatie seks te hebben, integendeel kan men zelfs beweren dat het bloed kan dienst doen als glijmiddel. Heel wat mensen vermijden echter seks tijdens de menstruatie omdat men dit niet echt netjes vindt.