Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bachbloesem MIX 69 :

ondersteunt bij zwanger worden, helpt om:  

 • rust en aanvaarding te brengen
 • prikkelbaarheid en ongeduld te verminderen
 • je zelfvertrouwen aan te sterken
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

Moeilijker zwanger worden: wat is een langere cyclus?

Een langere cyclus kan een serieuze hinderpaal zijn als je zwanger wilt worden. De meest ideale cyclus is een cyclus van 28 dagen. Cycli van 25 dagen tot zelfs 35 dagen worden ook nog als vrij normaal beschouwd. Maar eens een cyclus langer duurt dan 35 dagen, dan is er sprake van een langere cyclus. 

De lengte van de cyclus bereken je als volgt. De eerste dag is de dag dat je menstruatie begint. Je telt iedere dag een dag bij en stopt de dag voor je nieuwe menstruatie er is. Die dag is de start van een volgende cyclus. 

Duurt die cyclus meer dan 35 dagen, dan zal het niet gemakkelijk zijn om zwanger te worden, al spreken we zeker niet van onmogelijk.

 

Zwanger worden met een langere cyclus: hoe verloopt dat?

Er is mogelijkheid dat je met een langere cyclus zwanger kan worden. Het moment leren kennen dat je de eisprong hebt, is in dat geval een noodzaak. Er zijn twee mogelijkheden: ofwel heb je altijd een langere cyclus, of wel heb je sporadisch een langere cyclus. 

Als je altijd een langere cyclus hebt, dan behoor je nog tot de relatief gelukkigen. In dat geval kan je er van op aan dat je de eisprong hebt op 14 dagen voor het einde van je cyclus. Heb je bijvoorbeeld een cyclus van 40 dagen (wat wel heel lang is), dan zal de eisprong op dag 26 van je cyclus komen. Door rond die periode regelmatig seks te hebben, maak je veel kans op een zwangerschap.

Helemaal vervelend wordt het als je een langere cyclus hebt, maar die niet altijd even lang duurt. Misschien duurt je cyclus de ene maand 37 dagen, de maand erna 35 dagen om daarna weer een cyclus van 38 dagen te hebben. In dat geval heb je niet alleen een langere cyclus maar ook nog eens een onregelmatige. In dat geval wordt het moeilijk om het moment van de eisprong te bepalen, maar er is wel nog hoop.

 

Zwanger worden met een langere cyclus en een onregelmatige cyclus

Als je het probleem hebt dat je cyclus zowel langer is als onregelmatig is, dan wordt het iets moeilijker om je vruchtbare periode te bepalen. Door middel van het aanvoelen van je vaginaal slijm kan je echter wel bepalen wanneer je eisprong er schikt aan te komen. Normaal is dit slijm een barrière die het sperma tegenhoudt. Maar naarmate de eisprong in de buurt komt, wordt dit slijm helderder van kleur en meer rekbaar. Op het moment dat het gelijkt op eiwit, kan je er van op aan dat je in de meest vruchtbare periode zit. 

Als iemand een langere cyclus heeft en het zwanger worden lukt niet, dan moet je geen jaar wachten om een arts op te zoeken. Normaal zal een dokter aanraden om eerst een jaartje te proberen als het zwanger worden niet lukt, maar een lange cyclus en onregelmatige cyclus is een aanvaardbaar argument om vroeger bij een dokter te gaan.