Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Bachbloesem MIX 69 :

ondersteunt bij zwanger worden, helpt om:  

 • rust en aanvaarding te brengen
 • prikkelbaarheid en ongeduld te verminderen
 • je zelfvertrouwen aan te sterken
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Ervaringen met MIX 69 :

 

 • Bachbloesems voor zwanger worden hebben gewerkt
 • Ik ben 8 weken zwanger !
 • Afgelopen vrijdag is er een wonder gebeurd
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Wat zijn Bachbloesems ? 

 

 

 • vloeibare, druppelvormige extracten van planten
 • buigen negatieve emoties om in hun positieve pool
 • zijn 100% natuurlijk en geeft geen enkele bijwerking
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Persoonlijke bloesem mix :

 

 • Specifieke mix op maat 
 • Op basis van je specifieke klachten
 • Rekenig houdend met je karakter 
 • Werkt nog sneller en beter
Noot: resultaten kunnen variëren
 
Meer info

Gratis boek over snel zwanger worden

 

Noteer nu je e-mail adres hieronder en download gratis het boek waarin tips over hoe je snel zwanger kan worden duidelijk beschreven staan!
 

 

E-mail adres:  Verzenden

De cyclus: de hoofdrolspeler als je zwanger wilt worden

Als je zwanger wilt worden is het heel belangrijk om te weten hoe je cyclus in elkaar zit. Het maakt heel wat uit of je cyclus al dan niet regelmatig verloopt. Verloopt de cyclus regelmatig, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Je kan er dan donder op zeggen dat je in het midden van de cyclus het meest vruchtbaar bent. Bijvoorbeeld: heb je steeds een cyclus van 26 dagen, dan mag je er zo goed als zeker van zijn dat je op dag 13 van je cyclus het meest vruchtbaar bent. Heel wat moeilijker wordt het als je cyclus niet regelmatig verloopt. Dan is het niet zo eenvoudig om het moment te bepalen waarop je het meest vruchtbaar bent. 

 

Zwanger worden: wanneer spreek je van een regelmatige cyclus?

Als je een regelmatige cyclus hebt, kan je heel gemakkelijk het moment bepalen dat het meest ideaal is om zwanger te worden. 

Iedere cyclus begint op de eerste dag van de menstruatie. Hierrond bestaand nogal wat misverstanden, want meerdere vrouwen denken dat hun cyclus pas begint op het moment dat de menstruatie stopt. Dit moment speelt echter geen enkele rol in het bepalen van je cyclus. Dus een cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie en eindigt op de dag dat je volgende menstruatie begint. Als hiertussen 24 tot 35 dagen liggen, dan spreekt men van een normale of regelmatige cyclus. Let op, slechts 1/5 van alle vrouwen heeft een regelmatige cyclus. Heeft men een regelmatige cyclus, dan kan men gemakkelijk het moment van de eisprong bepalen. Dit ligt namelijk in het midden van de cyclus. Als je zwanger wilt worden, is het dus aan te raden om kort voor het midden van de cyclus seks te hebben.

 

Kan je zwanger worden met een onregelmatige cyclus?

Uiteraard is het mogelijk om met een onregelmatige cyclus zwanger te worden, maar het zal allemaal niet zo gemakkelijk verlopen. Vooral het moment van de eisprong bepalen, is niet zo eenvoudig. Daarom kan je dus stellen dat het iets moeilijker gaat zijn om zwanger te worden als je geen regelmatige cyclus hebt. 

Je doet dan best beroep op één of ander middeltje om het moment van de eisprong te bepalen. Echter, het moment van de eisprong is zowat reeds het laatste moment om zwanger te worden. Het is beter om net voor de eisprong seks te hebben. Met een ovulatie-calculator kan je berekenen wanneer de eisprong er zal komen. Ook via een temperatuurcurve of het bijhouden van de samenstelling van je cervixslijm (slijm van de baarmoederhals) kan je ontdekken wanneer je eisprong van plan is om aan te komen.

 

Zwanger worden zonder cyclus: dan wordt het helemaal moeilijk

Met een onregelmatige cyclus zwanger worden, is al niet zo vanzelfsprekend. Maar als iemand totaal geen cyclus heeft, dan wordt het helemaal niet eenvoudig om het vruchtbaarste moment in de cyclus te bepalen. 

Eerst en vooral zal men dan moeten nagaan waarom er geen eisprong is. Doorgaans is dit omwille van hormonale redenen. Het geruststellende hierbij is dat deze hormonale oorzaken meestal eenvoudig op te lossen zijn.