Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wat moet je doen als zwanger worden niet lukt?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Je maakt het liever niet mee dat zwanger worden niet lukt.

Een koppel dat het moet meemaken dat het maar niet lukt om zwanger te worden, beleeft heel wat stress. Je wilt liefst dat die zwangerschap er zo vlug mogelijk is, maar iedere maand opnieuw stel je vast dat het alweer fout loopt.

Eén troost: je bent niet alleen. Heel wat koppels kampen met het probleem dat het zwanger worden niet lukt. Doorgaans is de reden te zoeken in het feit dat men er van uit gaat dat zwanger worden iets van niets is. Toch duurt het bij de meerdere koppels een hele poos alvorens het nieuws positief is. Anderzijds moet je er rekening mee houden dat meer dan 80 % van de koppels die zwanger wilt worden, dit binnen het jaar ook bereiken. Er is en blijft dus meer kans dat het wel gaat lukken dan dat het niet zou lukken.

Is er na een jaar proberen nog steeds geen resultaat, dan kan je er beginnen over nadenken om een arts aan te spreken. Het gaat dan om verminderd vruchtbaar zijn of met een moeilijker woord subfertiliteit. Subfertiliteit bestaat in twee categorieën. Er is de primaire en de secundaire vorm. Primair betekent dat zwanger worden helaas helemaal niet zal lukken. Gelukkig komt dit slechts bij 3 % van de vrouwen voor. In de secundaire vorm is er wel kans dat je zwanger zal worden, maar de natuur zal misschien een handje moeten geholpen worden.

 

Hoe komt het dat het niet lukt om zwanger te worden?

Er zijn altijd redenen die aan de oorzaak kunnen liggen van het feit dat het maar niet lukt om zwanger te worden. Dit kunnen zowel oorzaken zijn die bij de man voorkomen als oorzaken die bij de vrouw voorkomen. Meestal (in 50 % van de gevallen) ligt de oorzaak bij de vrouw. In 30 % van de gevallen is er bij de man iets aan de hand waardoor het zwanger worden niet lukt en in 20 % van de gevallen is er zowel bij de man als bij de vrouw een oorzaak te vinden waardoor het zwanger worden niet lukt.
Als de oorzaak bij de man ligt, dan is dat bijna altijd te wijten aan de kwaliteit van het sperma. Het kan zijn dat er te weinig zaadcellen zijn, dat de zaadcellen onvoldoende bewegen, dat er te weinig goed gevormde zaadcellen zijn of dat er een combinatie van deze factoren is.

Een verminderde vruchtbaarheid bij de vrouw wordt meestal veroorzaakt door een stoornis in de cyclus, een afwijking aan de eileiders of een probleem met het baarmoederslijmvlies (endometriose).

 

Hoe ga je er mee om als het niet lukt om zwanger te worden?

Het is zeker geen pretje als zwanger worden niet lukt, maar het is een geruststelling dat het merendeel van de oorzaken perfect kan behandeld worden. Hiervoor is het natuurlijk noodzakelijk dat u bij een arts te rade gaat. Die zal met u bespreken wat er kan gedaan worden om uw specifiek probleem op te lossen.

Alvorens men naar een arts gaat, kan men al proberen om bachbloesem mix 69 te gebruiken. Bachbloesems zullen niet noodzakelijk de vruchtbaarheid beïnvloeden, maar wel de stress die gepaard gaat met steeds herhalende mislukkingen. Door het nemen van die bachbloesems zal men gemakkelijker met die mislukte pogingen kunnen omgaan. Dit neemt dan een deel van de stress weg, wat er voor kan zorgen dat een zwangerschap toch spontaan kan ontstaan.

 

Andere artikelen
Top van de pagina