Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Waarom juist ik bij wie het niet lukt om zwanger te worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wat kan een reden zijn waarom ik niet zwanger kan worden?

Eén troost als je niet kan zwanger worden: je bent zeker niet alleen. Oké dit is maar een schrale troost, maar het houdt wel in dat de redenen waarom je niet zwanger kan worden niet zo uitzonderlijk zijn. Er kunnen  verschillende oorzaken zijn. Het probleem kan liggen bij de man of bij de vrouw. Het probleem kan van tijdelijke aard zijn of van definitieve. Om te weten wat het precieze probleem is, ga je best eens langs bij een gynaecoloog. Deze zal perfect kunnen vaststellen hoe het komt dat het zwanger worden maar niet wilt lukken.

Bij de vrouw zijn de oorzaken te zoeken in allerlei redenen. Eerst en vooral is er de leeftijd. Vanaf 35 jaar daalt de vruchtbaarheid sterk bij een vrouw. Ook kan het gebeuren dat je als vrouw in een vervroegde menopauze bent gekomen waardoor de vruchtbaarheid eveneens vermindert. Verdere oorzaken voor een verminderde vruchtbaarheid zijn problemen met de eileiders, een storing in de maandelijkse cyclus, een ongezonde levensstijl, gewichtsproblemen (zowel ondergewicht als overgewicht) of een ziekte.

Bij de man moet de oorzaak eerst gezocht worden in de kwaliteit van het sperma, een stoornis in de lozing van het sperma en eveneens in een ongezonde levensstijl of in één of andere ziekte.

 

Hoe pak ik het aan als ik niet zwanger kan worden?

Wie niet zwanger kan worden, is daarom niet zondermeer onvruchtbaar. Zolang niet is vastgesteld door een dokter of gynaecoloog wat de juiste reden van het niet zwanger worden is, blijft er hoop en is het beter dat we spreken over verminderde vruchtbaarheid.

Gesteld dat er bij u of bij uw partner uiteindelijk toch onvruchtbaarheid wordt vastgesteld, dan is dat nog niet meteen om reden om kinderloos te blijven. U kan talloze behandelingen ondergaan of besluiten tot adoptie of draagmoederschap.

Bij de behandelingen is de bekendste behandeling IVF of In Vitro Fertilisatie. Door middel van hormonen worden dan eitjes bij de vrouw tot rijping gebracht, waarna ze met een holle naald naar buiten worden gezogen. Daarna worden deze rijpe eitjes in het labo samengebracht met sperma. Als er een bevruchting heeft plaatsgevonden worden er daarna 1 of 2 pre-embryo’s teruggeplaatst in de baarmoeder.

Een andere methode is kunstmatige inseminatie. Hierbij worden de eitjes niet weggenomen bij de vrouw maar het sperma wordt dan kunstmatig bij de vrouw ingespoten.

Eiceldonatie is ook een mogelijkheid waar men kan voor kiezen als de vrouw zelf geen eicellen heeft. De eicellen van iemand die IVF ondergaat worden dan bevrucht met het sperma van de partner en dan in de baarmoeder geplaatst.

Als de man onvruchtbaar is kan gebruik gemaakt worden van KID of Kunstmatige Inseminatie met Donorzaad. Dit dient men als partners uiteraard goed te bespreken.  Als ook dit niet blijkt te helpen kan men ook In Vitro Fertilisatie met donorzaad toepassen, dit heet dan IVF-D. U merkt het, zelfs als er sprake is van onvruchtbaarheid bij één van de partners, is er toch nog altijd een ruime keuze aan mogelijkheden om toch zwanger te worden.

 

Bachbloesems als ik niet kan zwanger worden.

Als iemand niet kan zwanger worden, en men is niet meteen te vinden voor ingewikkelde behandelingen en/of medicijnen, dan zou men ook kunnen proberen zwanger te worden met behulp van bachbloesems. Bachbloesem mix 69 is een gezonde en natuurlijke manier die prima helpt om mensen met vruchtbaarheidsproblemen toch zwanger te helpen worden. Het zeer grote voordeel van deze bachbloesems is dat deze totaal onschadelijk zijn en geen enkele nevenwerking geven. Zij kunnen door iedereen zonder probleem gebruikt worden in combinatie met om het even welk medicijn of behandeling.

 

Andere artikelen
Top van de pagina