Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het zwanger worden lukt niet, wat doe je dan?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Goed om over na te denken: wat als zwanger worden niet lukt

Wat als het niet lukt om zwanger te worden? Vast en zeker leeft deze vraag bij meerdere koppels. Na lang wikken en wegen is men er uiteindelijk uit dat men zwanger wilt worden, maar dan doemt daar plots een spook uit het niets: wat gaan we doen als het niet lukt? Niet onterecht zo blijkt, want meerdere koppels kampen inderdaad met de problematiek van niet zwanger worden. In ieder geval is het zo dat men niet meteen moet gaan panikeren als het na één of twee maanden niet gelukt is om zwanger te worden. Doorgaans stelt men dat enige vorm van lichte paniek zich kan voordoen als het na één jaar proberen nog niet gelukt is om zwanger te worden. 

 

Wat kan de reden zijn waarom zwanger worden niet lukt?

Als zwanger worden niet lukt, wat zijn daar dan de oorzaken van? Het kan zowel door de man als door de vrouw of door allebei komen dat het niet lukt om zwanger te worden. Omwille van het gemak zal doorgaans eerst de man onderzocht worden als het na een hele tijd proberen niet lukt om zwanger te worden. Waarom men uiteindelijk niet zo meteen zwanger wordt kan vele oorzaken kennen:

1. De leeftijd: eens voorbij de 35 wordt het voor een vrouw al minder evident om nog zwanger te worden. Voor een man speelt leeftijd minder een rol.

2. De stress: zowel voor man en vrouw geldt dat het frequent onderhevig zijn aan stress het zwanger worden bemoeilijkt.

3. Nicotine, alcohol en drugs: Deze middelen zijn niet alleen nefast in het alledaagse leven, zeker voor iemand die zwanger wilt worden, zowel bij de man als bij de vrouw, zorgt dit zonder meer voor complicaties.

4. De voeding: niet alleen overgewicht, maar ook ondergewicht heeft een invloed op het zwanger worden. Dit geldt zowel voor de man als voor de vrouw.

 

Hoe geraak ik er doorheen als zwanger worden niet lukt?

Als het niet lukt om zwanger te worden, wat moet je dan doen ?  Doorgaans wordt er geopteerd om  één jaar te proberen alvorens men medische hulp inroept. In enkele gevallen (ouder dan 35 jaar, onregelmatige menstruatiecyclus) is het aan te raden om geen jaar te wachten. Een huisarts zal je meestal doorverwijzen naar een gespecialiseerd persoon.

Ondertussen weegt de psychologische druk om zwanger te worden zwaar door.  Niet zelden levert dit een depressie op en vaak gebeurt het dat deze pogingen nefast zijn voor het in stand houden van relaties.  Daarom volgende tips die je best in acht neemt als je zwanger probeert te worden:

- probeer te vermijden dat intieme seksuele momenten, momenten worden van “het is omdat het moet”.  Dit is zonder meer nefast voor de vruchtbaarheid

- probeer jaloezie tegenover bevriende koppels die wel al een kindje hebben te vermijden. Hiervoor kan je beroep doen op bachbloesems. Bachbloesem mix 69 helpt je om beter om te gaan met de ontgoocheling van het niet zwanger kunnen worden.

- de vragen van familie en vrienden naar jullie kinderwens kan je eigenlijk missen als kiespijn.

Daarom is het niet slecht om naaste vrienden en familie in te lichten over datgene waar jullie mee bezig zijn.

 

Andere artikelen
Top van de pagina