Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wat je wilt weten over zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Is zwanger worden iets typisch vrouwelijk?

Ik wil zwanger worden, is een uitspraak die voornamelijk bij vrouwen past. Waarom zijn het vooral vrouwen die kampen met een kinderwens? Dit wordt eigenlijk veroorzaakt door onze overlevingsdrang.  Wij willen het leven doorgeven. Vrouwen weten beter dan wie ook dat zo iets bij hen alleen maar lukt op jonge(re) leeftijd. 

Als men zwanger wilt worden, dan leeft men met een verlangen dat alles overheerst. Het lijkt plots alsof er niets anders meer bestaat. De kinderwens moet zo vlug mogelijk vervuld worden en alle middelen zijn goed om die wens zo snel mogelijk in vervulling te laten gaan. Toch moet men er rekening mee houden dat het zwanger worden vlugger verloopt als het allemaal spontaan gebeurt. Het is aangetoond dat mensen die intensief bezig zijn met zwanger worden er langer over doen dan mensen bij wie het allemaal niet zoveel rol speelt

 

Hoe stel je de vruchtbare periode vast om zwanger te worden?

Als je als vrouw leeft met het idee  “ik wil zwanger worden”, dan weet je dat het moment van de eisprong zowat het moment van de waarheid is.  Maar hoe weet je nu wanneer dat moment precies valt? Eigenlijk is een benadering van dit moment al voldoende. Sperma van goede kwaliteit kan zonder probleem een twee- tot drietal dagen overleven. Daarom is het beter om betrekking te hebben voor je eisprong dan op het moment zelf. Zo kan het sperma het rijpe eitje ontvangen, wat mee slaagkansen inhoudt dat wanneer het omgekeerd gebeurt.  

Een trucje om te weten op welke dag je precies je eisprong hebt, is met behulp van een temperatuurcurve. Door iedere ochtend, nog voor je opstaat, je temperatuur te meten, zal je merken dat deze temperatuur lichtjes verhoogt op de dag van je eisprong.  

Dit is echter niet nodig als je over een normale cyclus beschikt. In dat geval is het vrij eenvoudig om de dag van de ovulatie te berekenen.  Als je merkt dat iedere cyclus gelijk loopt, dan kan je er van op aan dat precies in het midden van de cyclus de eisprong zal plaatsvinden. Heel vaak gebeurt dat op de veertiende dag van de cyclus.

 

Wat kan de man bijdragen als men zwanger wilt worden

Als een koppel tot het besluit kwam “ik wil zwanger worden”, dan staat er voor de man ook een “to do” lijstje klaar. Uiteraard moet de man voor de bevruchting zorgen, wat inhoudt dat de kwaliteit van het sperma optimaal moet zijn. Toch merkt men meer en meer dat de kwaliteit van het sperma achteruit gaat. Laat dat nu iets zijn wat mannen niet graag toegeven, want heel vaak wordt een verminderde kwaliteit van het sperma gezien als een verminderde vorm van mannelijkheid. Om sperma te leveren van een goede kwaliteit moeten mannen rekening houden met het volgende:

- best geen spannende broeken en onderbroeken dragen.  Hierdoor komen de teelballen constant tegen de huid terecht en zitten zij in een temperatuur die eigenlijk te hoog is.  

- mannen bezoeken meer en meer sauna’s of gaan vaker in jacuzzi’s;waar de temperatuur alweer te hoog is voor de teelballen. Dit vermijd je dus beter als je je partner wilt bevruchten.

- mannen die vaak in de auto zitten (en dan zeker auto’s met zetelverwarming) stellen hun teelballen ook teveel bloot aan te hoge temperaturen.