Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en vitamines

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zijn vitamines verantwoord als je zwanger wilt worden?

De vitamine die vaak gekoppeld wordt aan zwanger worden is vitamine B ofwel foliumzuur.
Dit is een vitamine die in veel verse groenten, fruit, aardappelen, peulvruchten, volkorenproducten en zuivelproducten aanwezig is. Foliumzuur wordt aangeraden, omdat deze vitamine het zwanger worden zou bevorderen. Dus zeker voor koppels bij wie het zwanger worden niet zo vlot verloopt, is foliumzuur een aanrader. Om effectief te zijn, moet men dagelijks 400 microgram innemen. Het is natuurlijk niet gemakkelijk om te bepalen of je voldoende inneemt via het voedsel. Daarom kan je zonder gevaar extra foliumzuur in de vorm van tabletten innemen. Deze kan je vrij bij de apotheker bekomen.

Foliumzuur geeft geen negatieve werkingen voor de moeder of de baby. Je doet er wel goed aan dat je aan de apotheker tabletten vraagt waarin alle vitaminen uit het B-complex zijn opgenomen.
Door foliumzuur te nemen, zal je merken dat je cyclus regelmatiger wordt. Aangezien foliumzuur ook positief werkt op de vorming van maagzuur en op de werking van de lever, wordt dit aangeraden aan alle vrouwen die zwanger willen worden of die net zwanger zijn. Foliumzuur zou namelijk ook het risico op een baby met een ernstige aandoening doen afnemen.

 

De voordelen van vitamine B bij het zwanger worden

Dat vitamine B vaak wordt aanbevolen aan vrouwen die zwanger willen worden, heeft met een aantal zaken te maken. Zo zorgt foliumzuur er voor dat de melkafscheiding verbetert en het maakt baby’s meer resistent tegen allerlei infecties. Ook voor wie niet zwanger is, is foliumzuur een aan te raden vitamine. Het beschermt tegen kanker, is goed voor de huid en het verbetert de eetlust.

 

Vitamines en andere middelen om te helpen bij het zwanger worden

Met het nemen van vitamine B om zwanger te worden kan je niet veel problemen krijgen, wel integendeel. Dit betekent uiteraard niet dat men met medicijnen ook zomaar losbandig mag omspringen. Vitaminen mogen zeker niet gezien worden als medicijnen. Bespreek dus best met de apotheker wat de achterliggende bedoeling is van de vitaminen die je wilt nemen.
Als je vitaminen neemt om zwanger te worden, dan hoop je natuurlijk dat je zo vlug mogelijk resultaat zal hebben. Toch duurt het doorgaans eventjes, en dat kan zwaar op een relatie beginnen wegen. Hierdoor vergroot de stress om zwanger te worden alleen maar, en dat is natuurlijk nefast om zwanger te worden.

Daarom kan je gebruik maken van bachbloesems. Deze vloeibare extracten van planten kan je net zoals vitamine B zonder enig risico nemen. Zowel voor, tijdens als na de zwangerschap is er geen enkele reden waarom je geen bachbloesems zou gebruiken. Dat je door bachbloesems vlugger zwanger zou kunnen worden, is omdat deze er voor zorgen dat je minder gestresseerd en meer relativerend aan de zwangerschap begint. De maandelijkse ontgoocheling als het niet gelukt is neemt op die manier af en je bent ook minder jaloers op mensen bij wie het zwanger worden wel reeds lukte.