Is bloedverlies rampzalig als je wilt zwanger worden?
Je wilt zwanger worden en bloedverlies komt de pret bederven
Als je bloedverlies krijgt op het moment dat je zwanger wilt worden, dan zal dit zonder meer zorgen voor stress en ontgoocheling. Je bent misschien al een hele poos aan het proberen om zwanger te worden. Door het bloedverlies word je er telkens opnieuw op gewezen dat het alweer niet gelukt is. Dit kan zeer zwaar wegen op een relatie. Je kan er met weinig (of misschien geen) mensen over praten, want doorgaans wilt men het geheim houden dat men zwanger wilt worden. Toch vormen de stress en de frustratie die gekoppeld zijn aan het mislukken een grote hinderpaal voor het zwanger worden. Je doet misschien alles wat kan, maar het feit van stress hebben zorgt er voor dat het maar niet wilt lukken.
Eigenlijk komt het er op aan om die stress opzij te zetten. Uiteraard is dit gemakkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens iets uit je gedachten te bannen waar je zo hevig naar verlangt. Bachbloesems zijn een uitstekend middel om je hierbij te helpen. Dit zijn zeker geen medicijnen. Integendeel, bachbloesems hebben totaal geen bijwerkingen. Zij zijn ook ongevaarlijk en niet verslavend. Het uiteindelijke doel van bachbloesems is iedere vorm van negatieve emotie om te buigen. Nee, dat is niet hetzelfde als wat antidepressiva doen. Want bij antidepressiva probeert men de negatieve gevoelens te onderdrukken.
Bloedverlies als rampscenario als het zwanger worden gelukt is
Het zwanger worden is na vele maanden eindelijk gelukt, en dan komt er bloedverlies opduiken als een dief in de nacht. Akkoord dat de meeste mensen op dat moment misschien de wanhoop nabij zullen zijn, maar toch blijft men best nog even rustig alvorens te panikeren. Dat bloedverlies is niet noodzakelijk de voorbode van het feit dat je zwangerschap in het honderd zal lopen. Er zijn enkele redenen die kunnen verklaren dat er in het begin van een zwangerschap bloedverlies optreedt:
1. Innestelingsbloed. Dat is bloed dat vrijkomt na dat het bevruchte eitje zich in de baarmoeder heeft ingenesteld.
2. Een ontsteking of een poliep waardoor de baarmoedermond begint te bloeden.
3. Harde ontlasting kan ook soms bloedverlies veroorzaken.
Minder goed is het als het bloedverlies wijst op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Gelukkig is de kans dat zoiets gebeurt vrij zeldzaam. Ook al is het bloedverlies niet meteen een reden om het ergste te vrezen, toch doet men er goed aan om zo vlug mogelijk een arts te raadplegen. Die zal dan nagaan of het bloedverlies effectief reden is tot paniek of niet. Een onderzoek waarbij de arts nagaat waarom er bloedverlies is, noemt men in de medische wereld een speculumonderzoek.