Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Ik ben ongesteld: kan ik zwanger worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


In theorie kan je niet zwanger worden als je ongesteld bent

Er wordt soms wel eens gezegd dat men tijdens het ongesteld zijn zwanger is geworden, maar louter theoretisch is dit niet mogelijk. Okee, het is bediscussieerbaar. Maar als je het puur wetenschappelijk bekijkt, is het onmogelijk om zwanger te worden tijdens het ongesteld zijn.

In feite kan je maar zwanger worden als een zaadcel van de man een vrijgekomen eicel van de vrouw bevrucht. Het vrijkomen van zo’n eicel noemt men de eisprong of de ovulatie. Als het eitje bevrucht wordt, gaat het zich innestelen in de baarmoeder en ontstaat een zwangerschap. Als het eitje niet bevrucht wordt, sterft het af en wordt het via de menstruatie uitgestoten op het moment dat je ongesteld bent.

Aangezien je dus tijdens het ongesteld zijn een eitje uitstoot, is het onmogelijk om op dat moment zwanger te worden.

 

Maar toch werd ik zwanger toen ik ongesteld was.

Niettegenstaande de wetenschappelijke verklaring dat men tijdens het ongesteld zijn niet zwanger kan worden, zijn er toch vrouwen die bij hoog en bij laag beweren dat ze zwanger werden op dat moment. Volledig onjuist is dit niet. Het gaat hem om de manier van interpreteren.

Stel dat je cyclus heel kort is. Een heel korte cyclus betekent een cyclus van 21 dagen. In dat geval is het niet abnormaal dat je eisprong reeds één week na de menstruatie komt.
Als je weet dat het sperma van de man vrij lang in het lichaam van de vrouw kan overleven, dan begrijp je hoe je door een vrijpartij tijdens het ongesteld zijn zwanger kan worden.

Stel dat je seks hebt terwijl je ongesteld bent. Het sperma van de man blijft een weekje overleven in je lichaam. Na een weekje heb je een eisprong met als gevolg dat het aanwezige sperma dat eitje kan bevruchten.

Al bij al houdt het dus in dat je zwanger kan worden als je seks hebt tijdens je menstruatie. De bevruchting zelf gebeurt dan niet tijdens de menstruatie, maar door het feit dat je seks had op dat moment. Let wel op, dit is eerder uitzondering dan regel. De cyclus van de vrouw moet al heel kort zijn en het sperma van de man moet al vrij lang kunnen overleven.

 

En wat als ik ongesteld word maar toch zwanger wil worden?

Ongesteld zijn op het moment dat je er alles aan doet om zwanger te worden is een ware hel. Stel dat je al enkele dagen over tijd  bent met je menstruatie. Als je zwanger wilt worden, begin je dan stilletjes aan op wolken te leven. Toch merk je plots op dat je begint te bloeden. Dergelijke momenten zijn uiterst onaangenaam. Toch hoeft dit nog geen reden tot paniek te zijn. De kans dat de zwangerschap niet gelukt zal zijn is wel heel groot, maar net zo goed kan het zijn dat het bloedverlies innestelingbloed is. En dan is dat wel goed nieuws, want dit betekent dat het eitje bevrucht werd en zich in de baarmoeder heeft genesteld.

 

Andere artikelen
Top van de pagina