Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Geen menstruatie: niet ideaal als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Kan je zwanger worden als je geen menstruatie hebt?

De menstruatie is zeker niet de meest vreugdevolle periode als je zwanger wilt worden. Door het uitblijven van de menstruatie kan je beginnen hopen en vermoeden dat je zwanger bent. Het is namelijk zo dat een vrouw over een massa eitjes beschikt. Per cyclus is er één eitje dat rijpt en dat wordt vrijgegeven om bevrucht te worden. Het moment dat zo’n eitje vrij komt, noemt men de eisprong of ovulatie. Dan zijn er twee mogelijkheden. Ofwel wordt het eitje inderdaad bevrucht en dan zal het zich gaan innestelen in de baarmoeder. Ofwel wordt het eitje niet bevrucht, en dan wordt het na een tweetal weken samen met het baarmoederslijmvlies uitgestoten. Dat is de menstruatie. Als er dus geen menstruatie of maandstonden komen, dan is de kans groot dat er een zwangerschap is begonnen. Tenzij het uitblijven van die maandstonden een andere oorzaak heeft.

 

Geen menstruatie maar ook niet zwanger: ongerust worden?

Als je geen menstruatie hebt, dan wijst dit op de eerste plaats dat het zwanger worden gelukt is. Maar als je geen menstruatie krijgt en je bent niet zwanger, dan is er iets aan de hand. Er zijn een aantal redenen waarom een menstruatie kan uitblijven zonder dat je zwanger werd:

- Stress is zowat de hoofdreden dat maandstonden uitblijven. Als die stress veroorzaakt wordt omdat je kost wat kost wilt zwanger worden, dan is het uitblijven van de maandstonden des te pijnlijker.

- Griep kan ook een reden zijn dat er geen maandstonden doorbreken.

- Iemand die op korte tijd ontzettend veel vermagerd is, kan ook geconfronteerd worden met maandstonden die uit blijven.

- Problemen met de schildklier kunnen er voor zorgen dat er geen maandstonden komen.
Als de maandstonden er niet door omen en je wilt zekerheid hebben over de oorzaak hiervan, dan ga je best op bezoek bij de dokter. Een eenvoudig bloedonderzoek kan uitwijzen wat de precieze oorzaak is van de uitgebleven menstruatie.

 

Zwanger worden als de menstruatie regelmatig uit blijft

Als je merkt dat de menstruatie regelmatig uit blijft en je wilt zwanger worden, dan is het noodzakelijk om een arts te bezoeken. Het feit dat de menstruatie regelmatig uit blijft, kan een reden zijn waardoor het zwanger worden fel bemoeilijkt zal worden. Alleen door de effectieve oorzaak te laten vaststellen van het uitblijven van de menstruatie kan een arts bekijken hoe en of men je zal kunnen helpen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina