Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en antidepressiva

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Antidepressiva verder gebruiken als je zwanger wilt worden
 
Als je zwanger wilt worden, en je slikt antidepressiva, dan sta je vast en zeker voor een moeilijke keuze. Enerzijds wil je zwanger worden en besef je dat medicijnen nadelig zijn voor een zwangerschap. Anderzijds weet je uit ervaring dat je antidepressiva nodig hebt om op een normale manier te kunnen functioneren. 
 
Al bij al moet men er van uitgaan dat het gebruik van medicijnen tijdens een zwangerschap tot een uiterst minimum moet beperkt worden. Dit is ook geldig voor antidepressiva. Zo is er reeds aangetoond dat kinderen waarvan de moeder tijdens de zwangerschap antidepressiva nam veel onrustiger zijn. Ook zouden deze kinderen tijdens de eerste levensjaren vatbaarder zijn voor ziekten. Verder heeft men ontdekt dat deze kinderen een verhoogd risico hebben op hartafwijkingen. Toch zou naar schatting 2 procent van de zwangere vrouwen antidepressiva verder gebruiken in de zwangerschap.
 
Dit is niet verwonderlijk, want iemand die antidepressiva nodig heeft, kan zonder deze medicijnen niet behoorlijk door het leven. Daarom is het niet zo gek dat er vaak gezocht wordt naar alternatieven voor antidepressiva tijdens de zwangerschap.
 
 
Mogelijke alternatieven voor antidepressiva na het zwanger worden
 
Van zodra het zwanger worden is gelukt, zou het ideaal zijn om verder geen antidepressiva te gebruiken. Maar het is begrijpelijk dat dit voor vele vrouwen alles behalve aangenaam klinkt. Hieronder volgen enkele alternatieven voor antidepressiva die tijdens een zwangerschap zouden kunnen uitgeprobeerd worden:
 
1. Sint-Janskruid. Dit werkt vooral tegen angsten en paniekaanvallen. Nadeel is dat er een hoge dosis moet genomen worden om efficiënt te zijn.
 
2. Visolie: Dit werkt goed tegen depressie, maar heeft te kampen met het nadeel dat er kwik in aanwezig is.
 
3. Nordic Walking zou heel goed helpen tegen gevoelens van depressie, maar staat nog compleet in de kinderschoenen.
 
4. Psychotherapie. Dit zou men best al beginnen voor de zwangerschap. In feite zou het nemen van antidepressiva steeds met psychotherapie moeten gepaard gaan.
 
5. Bachbloesems. Dit zijn vloeibare extracten van planten die een zeer goed alternatief bieden voor antidepressiva. Bachbloesems zijn compleet ongevaarlijk en kunnen dus met een gerust gemoed tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Niet zelden zal iemand die bachbloesems gebruikte tijdens de zwangerschap nadien verder doen met deze bachbloesems in plaats van opnieuw naar antidepressiva over te schakelen.
 
Rekening houdende met de voor- en nadelen van al deze alternatieven, kan men stellen dat het meest aangewezen alternatief voor antidepressiva de bachbloesems zijn. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina