Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Antibiotica laat je beter als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Antibiotica en zwanger worden: geen goede combinatie
 
Als je zwanger bent of je wilt het worden, dan moet je zeer goed nadenken over het gebruik van medicijnen zoals antibiotica. Antibiotica, de naam zegt het zelf, doodt bacteriën. Antibiotica zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Je kan antibiotica toegediend krijgen door middel van pillen (wat de meeste mensen wel kennen), maar ook via een infuus, een injectie of een siroop.
 
Bacteriën zijn echter niet steeds nadelig in ons lichaam. Ons spijsverteringsstelsel werkt bijvoorbeeld op basis van bacteriën. Het feit dat diarree nogal vaak als bijwerking van een antibioticum ontstaat, is omdat het medicijn ook de nuttige bacteriën vernietigt. Het gebruik van antibiotica moet in alle omstandigheden gebeuren op een goed doordachte manier, maar zeker als iemand zwanger is of het wilt worden.
 
 
Antibiotica nemen en zwanger willen worden: uitstel is aangeraden!
 
Als je een antibioticakuur volgt, dan is er van geweten dat je die moet uitnemen, ook al ben je bezig met plannen om zwanger te worden. Een antibioticakuur onderbreken, zorgt voor resistentie bij de bacteriën. Daarom wordt er steeds sterk op gehamerd dat antibiotica volledig moeten uitgenomen worden. Maar als je ondertussen ook bezig bent met zwanger worden, dan zit je in een gevaarlijke combinatie.
 
Dat zwanger willen worden eventjes naar een later moment verschuiven is op dat moment zeker geen slecht idee. Het feit dat je medicijnen neemt, is al een reden op zich. Maar daarnaast kan je er ook van op aan dat je lichaam niet bepaald in topvorm is als je antibiotica moet nemen. Om deze twee erg goede redenen doe je er goed aan om het zwanger worden even uit te stellen als je in een periode zit waarin je antibiotica moet nemen.
 
 
Welke antibiotica kunnen wel als je zwanger wilt worden of het al bent?
 
Voorzichtigheid is sowieso geboden als je zwanger wilt worden en je overweegt om antibiotica te nemen. Uiteraard moet je je arts inlichten over het feit dat je aan het proberen bent om zwanger te worden als die van plan is om je antibiotica voor te schrijven. Enkele antibiotica kunnen wel met een gerust geweten genomen worden als men zwanger is, maar toch moet men er van uit gaan dat het nemen van deze medicijnen zo lang mogelijk moet uitgesteld worden. 
 
Welke antibiotica kan men wel nemen als men zwanger is of het wilt worden?
 
1. Cefaclor. Dit is een antibioticum tegen huidinfectie of zeer algemeen als medicijn tegen alle bacteriële ontstekingen.
2. Benzylpenicilline en Feniticilline: medicijnen tegen streptokokken en pneumokokken.
3. fluccloxacilline: een antibioticum tegen allerlei soorten uitslag.
4. Amoxicilline: een breed spectrum antibioticum tegen aandoeningen aan de luchtwegen.
5. Erithromycine: wordt gebruikt tegen chlamydia en acne.
6. Clindamycine: een antibioticum dat bij bronchitis wordt voorgeschreven.
7. Nystatine: dit is een antibioticum dat schimmels bestrijdt.
 
Andere artikelen
Top van de pagina