Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Drugs: not done als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Je wilt zwanger worden en je gebruikt drugs

Als je zwanger wilt worden, is er eigenlijk helemaal geen ruimte voor drugs. Drugs doen niet alleen aan roofbouw op je eigen lichaam, maar ook de baby kan zware problemen krijgen als jij drugs gebruikt. Alvorens je zwanger wilt worden, is het daarom aan te raden om kordaat te stoppen met druggebruik. Ook alcohol, nicotine en cafeïne dient men aan banden te leggen.

Een verslaving stoppen is uiteraard geen peanuts. Het beste van al neem je contact op met een arts die je kan bijstaan in het stoppen met het druggebruik. De kans op slagen zal dan een pak groter zijn dan wanneer je op eigen houtje probeert te stoppen.

 

Wat brengen drugs teweeg als je zwanger wilt worden?

Om het even wat men van drugs gebruikt, schade voor het kind zal er sowieso zijn als men zwanger wilt worden. Iedere drug heeft zo zijn eigen werking en negatieve invloed op het ongeboren kind. Maar ook op het lichaam van de moeder wordt door het druggebruik een ernstige aanslag gepleegd.

Eigenlijk mag men als moeder het kind niet aandoen om drugs te gebruiken. Vind je het lastig om te stoppen met drugs? Dan moet je het volgende bedenken. Uiteindelijk zorgt jouw druggebruik er voor dat het kind al van de eerste momenten op de wereld die ellende van het afkicken moet meemaken. En dat is zeker niet alles. Naast afkickverschijnselen maakt jouw baby ook kans op het feit dat hij/zij zal geboren worden met een groeiachterstand en met een kleinere hersenmassa.

 

Zwanger worden en drugs gebruiken: ook belangrijk voor de vader?

Niet alleen de moeder moet zich bezinnen als zij drugs gebruikt en zwanger wilt worden. Ook voor de vader is het belangrijk dat hij niet meer afhankelijk is van drugs op het moment dat hij een zwangerschap tot stand brengt. Door het gebruik van drugs zal de kwaliteit van het sperma zeker al een pak minder zijn. Maar daarnaast is ook het psychologische aspect niet onbelangrijk. Als druggebruikende papa is het niet vanzelfsprekend dat je de hard nodige steun zal kunnen leveren.

Dus niet alleen de mama doet er goed aan om vrij te zijn van verslaving aan drugs, alcohol, nicotine of cafeïne. Ook voor de vader is er op dat vlak een taak weggelegd. Bedenk dat afkicken zowat het mooiste geschenk is dat je aan je toekomstige baby kan geven. En het is al bij al nog mooier als je beseft dat dit geschenk ook een geschenk voor jezelf is.