Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden na de pil: hoe snel mag het?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Na de pil wil je zwanger worden: mag dat snel?
 
Mag je na het nemen van de pil snel zwanger worden? Is het beter om een bepaalde wachttijd in acht te nemen of is dit helemaal niet nodig? Gaat het feit dat ik de pil heb gebruikt om net niet zwanger te worden een negatieve invloed hebben op het wel zwanger willen worden? 
 
Met al deze vragen kampt men vast en zeker als men zwanger wilt worden na het gebruik van de pil of een ander voorbehoedsmiddel. In principe kan men stellen dat men direct na het stoppen van het pilgebruik of na het stoppen van om het even welk voorbehoedsmiddel men zwanger kan en mag worden.
 
Vroeger werd nogal eens gesteld dat het beter is om een paar maanden te wachten om zwanger te worden als je de pil had gebruikt. Op zich zijn dit nonsens. Als men aanraadt om toch eventjes te wachten, dan is dat slechts om één reden: het beter kunnen berekenen van het moment van de bevruchting. Er is geen enkele goede reden waarom men niet onmiddellijk na het nemen van de pil (of om het even welk voorbehoedsmiddel) zwanger mag worden. 
 
 
Snel zwanger willen worden na de pil: goed om weten
 
Ook al is er geen enkele medische reden waarom je na het stoppen van de pil niet snel zwanger zou mogen worden, toch moet men wel met een aantal zaken rekening houden. Na het stoppen met de pil kan het gebeuren dat het een poosje duurt vooraleer je een normale cyclus krijgt. Niet zelden zijn de eerste cycli na het stoppen met de pil cycli zonder eisprong. Een zwangerschap is dan niet mogelijk. Het is niet omdat je maandelijks een soort vochtverlies hebt, dat het hierbij dan gaat om het afstoten van een onbevrucht eitje. Meestal is dat baarmoederslijmvlies dat wordt afgestoten.
 
Deze onregelmatige cyclus kan al gauw een half jaartje duren. Het kan dus zijn dat je na het nemen van de pil eventjes een periode door moet waarbij je niet zwanger kan worden. Anderzijds moet je beseffen dat ook koppels die geen voorbehoedsmiddelen gebruiken soms lang moeten wachten vooraleer zij zwanger worden.
 
 
Als snel zwanger worden na de pil te lang begint te duren
 
Ook al mag je snel zwanger worden na het stoppen met het nemen van de pil, toch kan je er van op aan dat een snelle zwangerschap eerder uitzondering is dan regel. Een periode om een normale cyclus te bekomen van enkele maanden, tot zelfs een jaar, is niet altijd een uitzondering. Ga zeker niet zelf experimenteren met medicijnen om vlugger zwanger te worden.
 
Waar je wel eventueel heil in kan vinden, is in het gebruik van bachbloesems. Door het gebruiken van bachbloesem, meer bepaald bachbloesem mix 69, gaat men rustiger om met het feit dat men zwanger wilt worden. Men relativeert de dingen meer, men is kalmer en minder vlug ontgoocheld. Dat houdt zeker niet in dat bachbloesem mix 69 als een anti depressivum zou zijn. Integendeel, bachbloesems zijn totaal onschadelijk, vertonen geen bijwerkingen en zijn zeker niet verslavend. 
 
 
Andere artikelen
Top van de pagina