Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden doorheen het gebruik van de pil

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Doorheen het gebruik van de pil zwanger worden: niet onmogelijk
 
Als men niet zwanger wilt worden, is het vrij logisch dat men doorheen de cyclus de pil neemt. Een bescherming van honderd procent is dit echter niet. Er zijn reeds vrouwen die door het nemen van de pil heen reeds zwanger werden. Dit is echter zeer uitzonderlijk. We willen hier dus niet gaan beweren dat het nemen van de pil positief is om zwanger te worden. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Dat sommige mensen tijdens het nemen van de pil toch zwanger worden, is een groot toeval.
 
 
Hoe kan dat nu: zwanger worden doorheen het nemen van de pil?
 
Het kan mysterieus lijken, maar toch kan het dat men doorheen het nemen van de pil zwanger wordt. Een eenvoudige situatieschets maakt duidelijk hoe dit kan. Wie heeft er al niet eens last van buikgriep? Een echt vervelend iets, maar uiteindelijk niet erg want doorgaans is men er na één of hooguit een paar dagen weer bovenop. Dat dacht je! Want de gevolgen van je buikgriep kunnen wel ernstige proporties aannemen. Stel dat je de pil hebt genomen, maar je moet overgeven en je hebt diarree, dan is de kans heel groot dat de pil binnen de kortste keren uit je lichaam is verwijderd. En uiteraard biedt zij dan geen bescherming meer.
 
Nog een reden waardoor men zwanger kan worden terwijl men toch de pil neemt, is het vergeten nemen van de pil. Het is niet omdat je tijdens je cyclus één keer vergat de pil te nemen, dat je de rest van de cyclus safe bent. Als je één maal vergeet om de pil te nemen, dan ben je de rest van de cyclus ook niet meer beschermd. 
 
En daarmee is de kous nog niet af. Er kan nog een reden zijn waardoor je tijdens het nemen van de pil zwanger kan worden. Stel dat je wilt vermageren en je neemt daar pillen voor. Wees dan steeds op je hoede, want vermageringspillen kunnen de werking van de pil verstoren. 
 
En of het allemaal nog niet voldoende is, moet je ook eens stilstaan bij de vraag of je pil nog wel aangepast is. Stel dat je op je zestiende begon met de pil te nemen. Op die leeftijd krijg je vast en zeker een vrij lichte versie. Maar ondertussen ben je vast en zeker fysiek een pak veranderd. De pil die je toen kreeg, is nu misschien niet meer efficiënt. Ook dit kan een reden zijn dat je toch zwanger wordt, ook al neem je de pil.
 
 
Zit je in de problemen als je zwanger wordt doorheen het nemen van de pil?
 
Buiten het feit dat je zwanger bent, zijn er verder geen noemenswaardige risico’s als je doorheen het nemen van de pil zwanger wordt. Het enige wat je kan overkomen, is dat je pas na een aantal maanden vaststelt dat je zwanger bent. Maar op gebied van de gezondheid voor de baby is er geen bezwaar dat je de pil nog genomen hebt na het zwanger worden. Als je ondertussen andere medicatie nam, kan dat natuurlijk wel gevolgen hebben voor je baby. Het is aan te raden om dat dan met de behandelende arts te bespreken.
 
Andere artikelen
Top van de pagina