Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Werkt de pil belemmerend om zwanger te worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Heeft de pil invloed als je zwanger wilt worden?
 
Uiteraard heeft de pil zijn invloed op het zwanger worden. Ten minste, zolang je de pil neemt. Uiteindelijk is het dan ook de bedoeling om net niet zwanger te worden. Lang heeft men gedacht dat het zwanger worden moeilijker zou gaan als men de pil heeft genomen vroeger. Hieromtrent zijn al meerdere wetenschappelijke onderzoeken gebeurd, en deze tonen heel duidelijk aan dat vrouwen die ooit de pil namen niet noodzakelijk moeilijker zwanger worden dan vrouwen die dit niet deden.
 
Puur theoretisch kan je meteen na het stoppen met de pil zwanger worden. En dit lukt effectief soms. Het is al meermaals gebeurd dat een vrouw die stopte met de pil nog voor de eerste maandstonden zwanger was. Nochtans zullen artsen aanraden om toch eventjes te wachten met zwanger worden.
 
Hierop baseren sommigen zich om te stellen dat de pil dus toch een negatieve invloed zou hebben om zwanger te worden. Dit is echter nonsens, want er is maar één reden waarom men vraagt om te wachten. Door minstens één keer de menstruatie te laten doorkomen, kan men beter bepalen wanneer men precies bevrucht is en kan men dus ook beter de juiste bevallingsdatum bepalen. Het wachten heeft dus niets met de pil te maken, maar met het gemak van de zwangerschap op te volgen.
 
 
Na de pil duurt het toch even alvorens men zwanger wordt.
 
Soms hoort men beweren dat het lang duurt vooraleer men zwanger wordt, en men schuift dan de zwarte Piet naar de pil. Dit is echter onterecht, want voor de meeste koppels duurt het wel even alvorens zij zwanger worden. Gemiddeld moet een koppel acht maanden wachten alvorens men zwanger kan worden. Als het dus eventjes duurt, is dat niet te wijten aan de pil maar aan de gewone gang van de natuur. 
 
Natuurlijk heeft een koppel dat stopt met de pil maar één wens: zo vlug mogelijk zwanger worden. Als het dan niet meteen gebeurt, ontstaat er heel wat stress en frustratie. En net deze zaken zijn veel hinderlijker om zwanger te worden dan het vroegere pilgebruik. Als het dus eventjes duurt alvorens je zwanger wordt, ligt de oorzaak vaak bij het hevige verlangen ernaar en niet bij het feit dat men de pil heeft gebruikt.
 
 
De pil en zwanger worden en andere medicatie
 
De pil heeft dus duidelijk geen negatieve invloed op het zwanger worden. Dit is ook geldig voor andere voorbehoedsmiddelen. Maar dit is niet geldig voor om het even welke medicatie natuurlijk. Er zijn geneesmiddelen waar je uiterst voorzichtig moet mee zijn. Stel dat je nog niet zwanger bent, maar je overweegt het wel en de arts schrijft je medicatie voor, dan doe je er goed aan om de arts van je eventuele verlangens op de hoogte te brengen. Op die manier kan hij/zij een medicijn voorschrijven dat geen invloed heeft als je uiteindelijk zwanger zal worden.
 
Andere artikelen
Top van de pagina