Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wanneer kan je na de pil zwanger worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Moet ik wachten met zwanger worden na het nemen van de pil?
 
Wie de pil neemt, heeft natuurlijk niet de intentie om zwanger te worden. Stopt men met het nemen van de pil, dan is dat doorgaans omdat men zwanger wilt worden. In principe kan u onmiddellijk na het stoppen met de pil of met om het even welk voorbehoedsmiddel beginnen met zwanger worden. Vaak denkt men dat er een periode moet gewacht worden, maar hiervoor bestaat geen enkel medisch argument. Zo dacht men vroeger ook dat het nemen van de pil over een langere periode onvruchtbaarheid met zich zou meebrengen. Geen angst, deze theorieën zijn reeds lang achterhaald. Er is geen enkel voorbehoedsmiddel op de markt dat enige invloed zou hebben op de vruchtbaarheid.
 
 
Dus direct na het stoppen met de pil kan je zwanger worden
 
Als je wilt zwanger worden, moet je uiteraard stoppen met het nemen van de pil. Stopt men op het einde van een strip, dan zal men normaal gezien de dag erna de regels krijgen. Deze regels worden de pilregels genoemd. De eerste natuurlijke regels zullen pas 28 dagen later komen. Ook al heeft het nemen van de pil totaal geen invloed op je vruchtbaarheid, toch ervaren de meeste vrouwen dat de cyclus in het begin wat onregelmatig zal verlopen. Men noemt dit het “ontpillen” van het lichaam.
 
Louter theoretisch kan je dus reeds in je eerste cyclus na de pil zwanger worden. Er is geen enkele reden waarom je zou moeten wachten. In de praktijk echter zal het wel eventjes duren vooraleer je zwanger wordt. Maar dit is niet toe te schrijven aan het nemen van de pil, want ook koppels die geen voorbehoedsmiddel gebruikten, doen er doorgaans een poosje over om zwanger te worden. Dus om die reden moet je na het stoppen met de pil niet gaan panikeren als je na enkele maanden nog niet zwanger bent.
 
 
En toch raadt men soms aan om te wachten met zwanger worden na de pil
 
Toch ervaren heel wat vrouwen dat hun arts hen aanraadt om na het nemen van de pil nog niet meteen zwanger te worden. Men doet dit niet omdat er enig gevaar zou zijn als je al bij al toch zwanger zou worden. Zowel voor de moeder als voor het kind is het volledig veilig als de zwangerschap direct na het stoppen van de pil er is. Dat artsen toch aanraden om nog even te wachten heeft alles te maken met het bepalen van de start van de zwangerschap. Dit kan men best doen als men in een normale cyclus zit, en dus niet direct na het stoppen met de pil. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina