Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Lukt het om vlot zwanger te worden na pilgebruik?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden na pilgebruik: wat staat er je te wachten?
 
Pilgebruik heeft als hoofddoel om niet zwanger te worden, zoveel is duidelijk. Het is daarom van essentieel belang dat de pil zorgvuldig gebruikt wordt, zonder dagen over te slaan. Onregelmatigheden in het gebruik van de pil kunnen de beschermende factor van de pil volledig te niet doen. Ook als u bijvoorbeeld in een periode verkeert waarin u last hebt van diarree of als u moet overgeven, dan kan het zijn dat de pil zijn werking niet meer gegarandeerd is.
 
Als men stopt met het nemen van de pil, dan kan men in principe meteen zwanger worden. Ook al wijst de praktijk uit dat dit meestal niet zo direct gebeurt, toch is de kans realistisch dat je zwanger wordt, direct na het gebruik van de pil. De mening dat het lichaam zou moeten “ontpillen” is inmiddels achterhaald. Als het na het gebruik van de pil eventjes duurt vooraleer je zwanger wordt, dan is dat om dezelfde reden als de reden waarom heel wat koppels een poosje moeten proberen om zwanger te worden. Ook al werd er geen voorbehoedsmiddel genomen, het is verre van waarschijnlijk dat men al meteen zwanger is. Dit is ook geldig bij iemand die de pil nam. Het is dus niet omwille van de pil als je niet meteen zwanger bent, maar omwille van het feit dat moeder natuur soms eventjes op zich laat wachten.
 
 
Hinderpalen bij het zwanger worden na pilgebruik
 
Men ondervindt wel dat het zwanger worden na pilgebruik soms wat bemoeilijkt wordt omdat de cyclus in het begin nog wat onregelmatig verloopt. Heel vaak zal de cyclus iets langer duren, maar dat is geen reden waarom het niet zou lukken om zwanger te worden. 
 
Doorgaans wordt ook afgeraden om meteen na pilgebruik zwanger te worden. Dit heeft niets met gezondheidsredenen te maken, noch voor de moeder noch voor het kind. Dit heeft wel alles te maken met het feit dat men beter de datum van bevalling kan bepalen als u één maal uw normale cyclus heeft gehad.
 
Dus al bij al kan men stellen dat er geen enkel bezwaar is om na het pilgebruik meteen zwanger te worden. De kans dat het gaat lukken is echter klein (even klein als een koppel dat al vanaf de eerste poging zwanger zou zijn) en om praktische redenen kan het gemakkelijker zijn om nog eventjes te wachten.
 
 
Zwanger worden na pilgebruik: het lijkt alleen maar zo
 
Niet zelden heeft iemand na pilgebruik het gevoel dat men zwanger is geworden. De reden hiervoor is te vinden in het feit dat de cyclus na het pilgebruik doorgaans iets langer is dan normaal. Het duurt iets langer vooraleer men menstrueert, en al gauw zal iemand die zwanger wilt worden hieruit afleiden dat de zwangerschap een feit is. Uiteraard is de ontgoocheling als de maandstonden er dan toch doorkomen steeds groot. Wees er dus op bedacht dat je na het stoppen met de pil niet meteen gaat juichen dat je zwanger bent, want heel waarschijnlijk komen je maandstonden gewoon iets later dan wat je gewoon bent.
 
Andere artikelen
Top van de pagina