Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Je kreeg de prikpil en wilt daarna zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De prikpil is bedoeld om niet zwanger te worden
 
De prikpil is een middeltje dat men kan gebruiken om niet zwanger te worden. Vooral vrouwen die een onregelmatig leven leiden en schrik hebben dat zij de anticonceptiepil zouden vergeten, doen nogal eens beroep op de prikpil. Een prikpil heeft als voordeel dat deze drie maanden werkzaam is. Maar dit voordeel kan net zo goed als nadeel beschouwd worden, want je moet blijven in de gaten houden of de drie maanden nog niet voorbij zijn. Een ander voordeel van de prikpil is dat je geen schrik moet hebben als je bijvoorbeeld ziek was en moest overgeven.
 
In de prikpil zitten hormonen die er voor zorgen dat men geen eisprong heeft. Het is eigenlijk de bedoeling van de prikpil om de hersenen te misleiden. Als een vrouw zwanger is, dan ontwikkelt er zich in het lichaam een hormoon. Net dat hormoon zit in de prikpil. Dus omdat dit hormoon werd ingespoten denkt het lichaam dat je zwanger bent. En als je zwanger bent, wordt geen eitje vrijgegeven. 
 
 
Zwanger worden na de prikpil: is dat mogelijk?
 
Als je toch zwanger wilt worden, dan moet je tijdig stoppen met de prikpil. Heb je ze net gekregen, dan kan je sowieso de eerste drie maanden niet zwanger worden. Men kan het ingespoten hormoon niet ongedaan maken. Men heeft ook al ervaren dat het na de prikpil soms eventjes kan duren vooraleer de cyclus weer normaal wordt. Dus tijdig de prikpil afbouwen als je zwanger wilt worden, is de boodschap.
 
 
Niet zwanger worden door de prikpil: wat zijn de bijwerkingen?
 
Wie voor de prikpil opteert om niet zwanger te worden, moet rekening houden met enkele bijwerkingen. 
De meest vervelende bijwerking is dat de prikpil sterk op het gemoed kan werken. Hierdoor gaat men zich soms vermoeid of depressief voelen. Als deze nevenwerking te ernstig wordt, moet men het gebruik van de prikpil zeker in vraag stellen.
 
Aangezien de prikpil een hormoon bevat dat het lichaam doet denken dat je zwanger bent, is het ook normaal dat je melkafscheiding krijgt. Daarnaast komen nog een aantal bijwerkingen regelmatig voor zoals hoofdpijn, toename van gewicht en beharing. Allemaal zaken die de doorsnee vrouw niet graag heeft.
 
Tot slot kan je het ook als een bijwerking zien dat het een hele poos kan duren vooraleer je zwanger kan worden als je stopt met de prikpil.
 
Andere artikelen
Top van de pagina