Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Heeft het mirena spiraaltje invloed op het zwanger worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Het mirena spiraaltje om niet zwanger te  worden
 
Een mirena is een soort spiraaltje dat als voorbehoedsmiddel gebruikt wordt om niet zwanger te worden. Het mirena spiraaltje werkt identiek zoals de pil. Het biedt natuurlijk wel het voordeel dat je het niet kan vergeten of verliezen door over te geven bijvoorbeeld. Iedere dag wordt via het spiraaltje een bepaalde hoeveelheid van een hormoon afgegeven waardoor je niet zwanger kan worden. Het hormoon zorgt er namelijk voor dat het baarmoederslijmvlies zo taai is dat het niet door sperma kan doordrongen worden. 
 
 
Na het mirena spiraaltje toch zwanger worden
 
Zolang het mirena spiraaltje aanwezig is, kan je niet zwanger worden. Dus als je toch een baby wilt, dan moet dit spiraaltje eerst en vooral verwijderd worden. Net zoals bij de anticonceptiepil kan je meteen na het verwijderen zwanger worden. Er is geen sprake van mindere kansen door het gebruik van het spiraaltje. Uiteraard heb je ook maar evenveel kans dat het zwanger worden meteen zal lukken als koppels die het spiraaltje niet gebruikten. 
 
 
Opgelet bij het gebruik van het mirena spiraaltje om niet zwanger te worden
 
Het mirena spiraaltje heeft na het verwijderen dus totaal geen invloed op het zwanger worden. Maar als men het spiraaltje gebruikt om net niet zwanger te worden, moet men toch op enkele zaken bedacht zijn. Zo levert het gebruik van een mirena spiraaltje enkele nevenwerkingen op. Sommige van die bijwerkingen kunnen zo hevig zijn, dat men aanraadt om het spiraaltje te laten verwijderen en iets anders te gebruiken als anticonceptie. De meest voorkomende nevenwerkingen zijn overdreven veel bloeden tijdens de menstruatie en krampen. 
 
Soms hoort men wel eens dat iemand ondanks het mirena spiraaltje toch zwanger werd. Omwille van het spiraaltje zelf kan dit niet, maar het is wel mogelijk dat men het spiraaltje verliest. Dit weet men doorgaans zelf niet wat dan natuurlijk voor een gevaarlijke situatie kan zorgen. Naar schatting 5 procent van de vrouwen die een mirena spiraaltje gebruikt zou dit verloren zijn zonder het zelf te weten. Dit houdt natuurlijk in dat de bescherming verdwenen is en dat je dus kans loopt om toch zwanger te worden.
 
 
Het mirena spiraaltje om niet zwanger te worden: voor- en nadelen
 
Het gebruik van een mirena spiraaltje om niet zwanger te worden heeft zowel voor- als nadelen. Vooral het risico op het verlies van het spiraaltje en dus ook van de bescherming is een belangrijk nadeel. Anderzijds is het feit dat men de anticonceptie niet kan vergeten dan weer een groot voordeel van dit spiraaltje. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina