Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een spiraal gebruiken en toch zwanger worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden met een spiraal: een fabeltje?
 
Een spiraal kan gebruikt worden om niet zwanger te worden, maar het is niet meteen het meest populaire voorbehoedsmiddel. Men schat dat in ons land 1 op de tien vrouwen een spiraal gebruikt om niet zwanger te worden. De reden dat dit voorbehoedsmiddel niet zo succesvol is, is onder andere dat het geen honderd procent garantie biedt. Maar zo’n grote garantie kan men alleen bekomen via geheelonthouding. En vermoedelijk is dat niet direct de bedoeling.
 
 
De werking van een spiraal: hoe zorgt het ervoor dat je niet zwanger wordt?
 
De bedoeling van een spiraaltje is zorgen voor afstotingsverschijnselen zodat het zwanger worden niet doorgaat. Door de aanwezigheid van een lichaamsvreemd voorwerp (het spiraaltje) produceert het lichaam afweermiddelen tegen eicellen en zaadcellen. Op die manier kan een eventuele zwangerschap voorkomen worden, aangezien eicellen en zaadcellen meteen vernietigd worden.
 
Het verschil tussen spiraaltjes van enkele jaren geleden en de moderne spiraaltjes is dat spiraaltjes momenteel omzeggens geen bijwerkingen geven. Ook is de zekerheid dat men niet zwanger zal worden een pak groter geworden. 
 
 
Kiezen voor een spiraaltje om niet zwanger te worden, waarom?
 
Waarom zou iemand nu kiezen voor een spiraaltje om niet zwanger te worden? Uiteindelijk breng je een lichaamsvreemd voorwerp in dat voor afstotingsverschijnselen zorgt. Daarbij biedt het geen garantie van honderd procent. Wat is dan het grote voordeel van een spiraaltje? Het grote en onmiskenbare voordeel van een spiraaltje is dat het zowat de goedkoopste manier is om een zwangerschap te vermijden en ook de manier die het minst om handen heeft. Eens het spiraaltje is ingebracht, zijn alle zorgen van een koppel van de baan. Het dagelijks denken aan de pil die nog moet genomen worden, is verleden tijd. En net zoals bij de pil kan je het spiraaltje laten wegnemen als je klaar bent voor kinderen. Er is geen negatieve invloed om het zwanger worden toch te laten lukken. 
Er zijn twee soorten spiraaltjes. Er is een koperhoudend spiraaltje en er is een hormoonhoudend spiraaltje. 
 
Het koperhoudende spiraaltje zorgt eigenlijk voor een onschuldige ontsteking in je lichaam. Deze ontsteking moet voorkomen dat een embryo zich gaat innestelen.
 
Het hormoonhoudend spiraaltje zorgt ervoor dat het baarmoederslijmvlies niet aangroeit. 
Uiteraard moet een spiraaltje door een medisch geschoold persoon ingebracht worden. Regelmatige controle is zeker aan te raden. Ook al is een spiraaltje zeer eenvoudig in te brengen en ook al zorgt het ervoor dat je niet meer dagelijks aan je voorbehoedsmiddel moet denken, toch kiest slechts een minderheid van de vrouwen voor een spiraaltje. De reden hiervoor is vooral de vele bijwerkingen die er waren in de beginfase van dit voorbehoedsmiddel.
 
Andere artikelen
Top van de pagina