Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De stopweek van de pil: zwanger worden mogelijk?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden in de stopweek van de pil: wat houdt dat in?
 
De stopweek van de pil is een periode in je cyclus waarvan men zich afvraagt of het dan mogelijk is om zwanger te worden. De stopweek is de week dat je gestopt bent met het nemen van de pil. Dat is dus de laatste week van je cyclus. Je neemt dan de pil niet meer en je zal logischerwijze beginnen menstrueren tijdens deze week. In deze week heeft het lichaam van de vrouw last van hormonale veranderingen die bijvoorbeeld migraine kunnen veroorzaken. Ook een verhoogde prikkelbaarheid is dan waar te nemen. Je voelt je als vrouw in de loop van die week meer en meer humeurig worden.
 
 
Kan je in die stopweek zwanger worden?
 
Dat men zwanger zou worden tijdens de stopweek, is uiterst klein om niet te zeggen onbestaande. Een anti conceptiepil moet namelijk niet gezien worden als een medicijn zoals een pijnstiller bijvoorbeeld. Als men de pijnstiller niet meer neemt, zal de pijn weer opduiken. Als men de pil echter stopt, houdt dit niet in dat de mogelijkheid om zwanger te worden opnieuw zal opduiken. Dit is echter alleen maar geldig als de ganse cyclus door de pil op de correcte manier werd genomen. Deed men dit, dan blijft die werking van de pil geldig tijdens de stopweek. Nam men de pil niet correct (bijvoorbeeld één dag overgeslagen), dan is de werking van de pil totaal niet meer gegarandeerd. Dit geldt dan trouwens voor de ganse cyclus en niet alleen voor de stopweek. 
 
 
De stopweek als je zwanger wilt worden
 
Als je toch zwanger zou willen worden, dan moet je natuurlijk stoppen met de pil en eerst de stopweek meemaken. Op het einde van die week zullen je regels komen en van dan af kan je in principe zwanger worden. Tijdens de stopweek zelf al zwanger worden, zal niet lukken. De stopweek behoort nog tot je cyclus waarin je met de pil een zwangerschap belemmerde. In theorie kan je dus zwanger beginnen worden van zodra je na de stopweek je menstruatie hebt gehad. Maar bedenk dat dit theorie is. In de praktijk duurt het doorgaans iets langer om zwanger te worden dan vanaf de eerste cyclus. Dit is niet te wijten aan het gebruik van de pil. Ook vrouwen die de pil nooit namen, doen er gemiddeld langer dan één cyclus over om zwanger te worden. Om helemaal op veilig te spelen, is het goed dat je van zodra je overweegt om zwanger te worden en dus stopt met de pil begint met het nemen van foliumzuur. Dit is bij de apotheker verkrijgbaar en zorgt ervoor dat je baby beter beschermd is tegen aangeboren afwijkingen. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina