Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Alcohol en zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Is gebruik van alcohol aangewezen als men zwanger wilt worden?
 
Men gaat er van uit dat het best is om geen alcohol te drinken als een vrouw zwanger wilt worden. Dit is geldig als men wilt zwanger worden, tijdens de zwangerschap zelf en tijdens het geven van borstvoeding. Voor de man is het aan te raden om geen alcohol te drinken op het moment dat men probeert zwanger te worden. Er zijn uiteraard geen schadelijke gevolgen als de man tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding wel alcohol zou drinken. De reden waarom een man bij het proberen zwanger best geen alcohol drinkt, is omdat alcohol een negatieve invloed heeft op de kwaliteit van het sperma. 
 
Voor de vrouw is het af te raden om alcohol te drinken omdat het risico op schade aan de baby groter wordt. Dit betekent niet dat alcohol zonder meer schade zal toebrengen, maar het risico vergroot wel. Omdat men de risico’s op schade aan een baby tot een uiterst minimum wilt beperken, is het dus aan te raden om het gebruik van alcohol te bannen tijdens het zwanger worden of de zwangerschap zelf. 
 
 
De gevolgen van alcohol gebruiken als men zwanger wilt worden
 
Als men zwanger wilt worden, of men is reeds zwanger dan kan het gebruik van alcohol er voor zorgen dat er schade aan het kind toegebracht wordt. Zo wordt beweerd dat reeds vanaf één glas alcoholhoudende drank per dag het risico op een aandoening bij de baby sterk toeneemt. De reden hiervoor is dat alcohol heel gemakkelijk doorheen de placenta kan dringen en dus zo bij het kindje terecht komen. Alvorens men zwanger is, laat men ook best het gebruik van alcohol achterwege. Voor de man is dit omdat het sperma van mindere kwaliteit is en voor de vrouw is dat omdat zij steeds al enkele dagen zwanger is alvorens men dit met zekerheid weet. De mogelijke schadelijke gevolgen voor een baby waarvan de moeder alcohol gebruikte tijdens de zwangerschap zijn:
- spontane abortus,
- een verhoogd risico om te vroeg geboren te worden,
- het oplopen van een groeiachterstand,
- fysische misvormingen,
- gedragstoornissen op latere leeftijd.
 
Ook als men reeds bevallen is en nog borstvoeding geeft, wordt het afgeraden om alcohol te gebruiken. 
 
 
Kan één glaasje alcohol ook kwaad als men wilt zwanger worden?
 
Het is niet mogelijk om te stellen vanaf welke hoeveelheid alcohol schadelijk is als men zwanger wilt worden. Wel weet men dat er geen zogenaamd gezonde alcoholhoudende dranken zijn. Iedere drank die alcohol bevat brengt risico’s met zich mee, ook als de hoeveelheid alcohol eerder gering. Het meeste risico op schade heeft men natuurlijk wanneer men veel alcohol gebruikt.
 
Andere artikelen
Top van de pagina