Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden: hoe kan ik dit bevorderen?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Hoe zwanger worden: geen koppel is identiek

Een koppel neemt met de beslissing dat het zwanger wilt worden doorgaans de beslissing van zijn leven. Toch verloopt dat zwanger worden niet bij ieder koppel even spontaan. Meer koppels dan men zou durven denken kampen met problemen om zwanger te worden. Dat dit frustrerend kan werken, is niet onbegrijpelijk. Maandelijks moeten vaststellen dat het zwanger willen worden alweer niet gelukt is, is heus geen pretje. Al gauw gaat men dan zijn  toevlucht zoeken naar allerlei middelen, waarbij het ene middel al minder onschuldig is dan het andere.

 

Hoe zwanger worden: iets meer over het verloop

In theorie lijkt het vrij eenvoudig hoe men zwanger kan worden, in praktijk is dat duidelijk anders. De theorie valt al gauw in het niets als men verkeert in een periode van zware stress. Stel dat je de avond voor je het meest vruchtbaar bent stevig op stap bent geweest, dan kan je de theorie ook al meteen aan de kapstok hangen. De natuur doet zijn werk dus niet altijd volgens de theorie. Maar het is uiteraard goed om de theorie te kennen om op die manier vlugger zwanger te worden.

Het zwanger worden vindt zijn fundamenten bij de hormonen.  Hormonen zijn als postbodes die de eierstok  op de hoogte brengen van het feit dat zij een eicel moeten loslaten.  Het loslaten van deze eicel wordt de eisprong genoemd. Als je geluk hebt om over een “normale” cyclus te beschikken, dan vindt deze plaats rond de veertiende dag van cyclus.  Maar dit kan sterk verschillend zijn van vrouw tot vrouw, en ook van maand tot maand. 

Na die eisprong komt het vrijgekomen eitje in de eileider terecht. Op dat moment is het eitje ongeveer 24 uren vruchtbaar. Wachten om seks te hebben op dat moment, is eigenlijk een foutieve ingesteldheid. Je doet er beter aan om één of twee dagen voor de eisprong seks te hebben, aangezien het sperma veel langer kan overleven dan de eitjes. 

 

Zwanger worden, hoe kan je het vlotter laten verlopen

Als je als koppel zwanger wilt worden, dan wil je dat dit zo vlug mogelijk gebeurt. Enkele tips om vlotter zwanger te worden zijn daarom steeds welkom.  

1. Seks hebben voor de man.  Vroeger ging men er van uit dat de kwaliteit van het sperma beter werd naarmate het langer geleden was dat de man seks had. Fout!  Geregeld seks hebben is veel beter voor het sperma.

2. Een gezonde levensstijl.  Let op de voeding, het gewicht en beweeg regelmatig.  Vermijd alcohol, roken en drugs want deze zaken zijn een inbreuk op een gezonde levensstijl. En dit is zowel voor de man als de vrouw geldig.

3. Wat totaal ongevaarlijk is voor de zwangerschap, is het gebruik van Bachbloesems.  Een aantal Bachbloesems kunnen je vooral psychisch helpen in je zwangerschap. Zo is er bachbloesem mix 69 die zeer efficiënt blijkt te zijn om zwanger te worden. Het grote voordeel van die bachbloesems is dat zij niet verslavend zijn, geen enkele vorm van bijwerking vertonen en zonder probleem kunnen en mogen gebruikt worden in combinatie met andere behandelingen of medicijnen.