Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Met behulp van een kalender zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom een kalender bijhouden om zwanger te worden?

Als je zwanger wilt worden, is het aan te raden om een kalender bij te houden om zo je ovulatie te kunnen bepalen. Op die manier kan je uitstekend bepalen op welke dagen je het meest vruchtbaar bent. Dergelijke kalenders zijn in de handel te koop, maar je kan dit heel gemakkelijk zelf bijhouden.
Zo’n kalender bijhouden biedt niet alleen het voordeel dat je je vruchtbare dagen kan bepalen, maar je kan op die manier ook aan de dokter laten zien hoe je cyclus er uit ziet. Alvorens een arts zal helpen als het zwanger worden niet lukt, zal deze een duidelijk zicht over je cyclus willen hebben. Zo’n idee krijgt men aan de hand van een ovulatiekalender. Door dergelijke kalender al van op voorhand bij te houden, zie je niet alleen zelf heel goed wanneer je vruchtbare momenten er zijn maar je wint ook enkele maanden tijd als je een arts raadpleegt.

 

Hoe houd je een kalender bij om zwanger te worden?

De kalender om zwanger te worden gaat van start op de eerste dag van je menstruatie. Je noemt deze dag dag 1. Vanaf dat moment moet je iedere ochtend op hetzelfde uur en nog voor je uit je bed bent gekomen je temperatuur meten. Je zal merken dat die temperatuur iedere ochtend omzeggens gelijk zal zijn.

Als je ziek bent of je bent laat uit geweest, dan is de temperatuur voor die dag niet betrouwbaar. Dit duid je best op één of andere manier aan. Na een poosje zal de temperatuur lichtjes stijgen met ongeveer een halve graad. Dat is de dag van je eisprong. Deze iets hogere temperatuur blijft aanhouden tot op het einde van je cyclus. Je cyclus eindigt de dag net voor je opnieuw begint te menstrueren.

 

Wat weet je meer met een kalender om zwanger te worden?

Door een ovulatiekalender om zwanger te worden bij te houden, word je een pak wijzer.

1. Je kan vaststellen hoe lang je cyclus duurt. Met een beetje geluk duurt die iedere maand min of meer even lang. In dat geval spreekt men van een regelmatige cyclus.

2. Als je een regelmatige cyclus hebt, zal je merken dat je eisprong steeds op dezelfde dag komt. Doorgaans is dat 14 dagen voor het einde van de cyclus.

3. Als je telkens merkt dat je cyclus een ander aantal dagen duurt, dan hoef je geen jaar te wachten om naar een arts te gaan.

4. Door te weten op welke dag van je cyclus je een eisprong of ovulatie hebt, weet je ook op welke dag je best seks hebt. Er wordt aangeraden om één tot twee dagen voor de eisprong seks te hebben.

 

Andere artikelen
Top van de pagina