Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoe kan je de eisprong berekenen om zwanger te worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De eisprong berekenen: essentieel om zwanger te worden

Wie het zwanger worden allemaal wat wilt bespoedigen, doet er goed aan om het moment van de eisprong te berekenen. Het moment van de eisprong berekenen, houdt niet in dat je aan het berekenen bent wanneer je het meest vruchtbaar bent. Dit omdat het moment van de eisprong eigenlijk al een beetje te laat is. Je doet er beter aan om één tot twee dagen voor de eisprong seks te hebben als je zwanger wilt worden. Als een rijpe eicel vrijkomt, heeft men namelijk niet veel tijd meer om deze te bevruchten. Het sperma van de man daarentegen kan zonder probleem enkele dagen overleven in het lichaam van de vrouw. Om die reden is het dus beter om één of twee dagen voor de eisprong seks te hebben. Zo kan het sperma de eicel opwachten, wat meer garantie op succes geeft. Natuurlijk moet je dan wel weten wanneer je je eisprong hebt. Hiervoor bestaan verschillende eenvoudige methodes, waar helemaal geen medische achtergrond voor nodig is.

 

Zwanger worden: methodes om de eisprong te berekenen.

Aan de hand van enkele heel eenvoudige methodes kan je berekenen wanneer je je eisprong hebt om zo te bepalen wanneer je best zwanger kan worden.

Het meest ideale scenario is dat je steeds een cyclus hebt van 28 dagen. Voor alle duidelijkheid: een cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie en eindigt de dag voor je volgende menstruatie start. Als dit 28 dagen duurt, dan kan je er donder op zeggen dat je op dag 14 de eisprong zal hebben. Als je de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk wilt houden, doe je er goed aan om op dag 12 of 13 seks te hebben.

Helaas zijn er niet veel vrouwen die dergelijke ideale cyclus hebben. Maar niet getreurd, ook dan is het niet echt problematisch om je cyclus te bepalen. Ten minste als die cyclus iedere maand even lang duurt. Als je altijd een even lange cyclus hebt, dan komt je eisprong normaal gezien 14 dagen voor het einde van je cyclus. Iemand die een cyclus heeft van 30 dagen, zal dus een eisprong hebben op dag 16 en zal voor een zwangerschap best seks hebben op dag 14 of 15.

En dan is er nog de situatie waarbij men een onregelmatige cyclus heeft. Dat houdt in dat iedere cyclus een ander aantal dagen duurt. Zo heb je de ene maand bijvoorbeeld een cyclus van 25 dagen, de andere maand een cyclus van 27 dagen en nog een andere keer duurt de cyclus 30 dagen. Toch hoeft men ook in dat geval niet te wanhopen.

 

De eisprong berekenen in een onregelmatige cyclus om zwanger te worden

Zelfs in een onregelmatige cyclus is er de mogelijkheid om het moment van je eisprong te berekenen als je zwanger wilt worden. Hiervoor moet je een beroep doen op je cervixslijm. Dagelijks moet je dan een beetje slijm tussen je duim en wijsvinger nemen om te controleren welke kleur het slijm heeft en hoe rekbaar het is. Normaal gezien is dit slijm troebel van kleur en vrij hard. Wordt de kleur helderder en rekbaarder, dan is dat het teken dat je eisprong op komst is en dat je dus vruchtbaar wordt.

 

Andere artikelen
Top van de pagina