Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het beste moment om zwanger te worden: bereken het

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Bereken het beste moment in je cyclus om zwanger te worden

In je cyclus is er een periode waarin men zwanger kan worden, daarom is het nuttig om dit moment te berekenen. De meeste vrouwen hebben een goede kijk op hun cyclus, maar toch is het verstandig om na te gaan wanneer je in die cyclus het meest vruchtbaar bent.

De cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie. De dag dat de volgende menstruatie begint, is de laatste dag van die cyclus. In het midden tussen die twee dagen heeft normaal gezien de eisprong plaats. Dit is de periode dat je het meest vruchtbaar bent.

De meest ideale cyclus is een cyclus van 28 dagen. Als je altijd een cyclus hebt van 28 dagen, dan kan je er van op aan dat je op dag 14 je eisprong hebt. Niet alle vrouwen hebben echter een cyclus van 28 dagen. Een cyclus kan korter of langer zijn. Als je cyclus altijd even lang duurt (bijvoorbeeld altijd 26 dagen), dan heb je een regelmatige cyclus. Is de duur van de cyclus elke maand anders, dan is er sprake van een onregelmatige cyclus.

 

Bereken wanneer je best zwanger kan worden met een regelmatige cyclus

Als je een regelmatige cyclus hebt, is het vrij eenvoudig om het beste moment te berekenen om zwanger te worden. De eisprong valt in het midden van de cyclus. Dit moment ben je eigenlijk al iets op het laatste om nog seks te hebben om zwanger te worden. Het is aan te raden om één of twee dagen voor de eisprong seks te hebben. Dat komt omdat het rijpe eitje tijdens de eisprong niet lang vruchtbaar blijft. Sperma daarentegen kan vrij lang overleven in het lichaam van de vrouw. Als het sperma dus al aanwezig is in het lichaam van de vrouw op het moment dat het eitje vrij komt, is de kans op een bevruchting groter.

Om zeker te zijn dat je echt wel een eisprong hebt, kan je een temperatuurcurve bijhouden. Door iedere ochtend nog voor je opstaat je lichaamstemperatuur te nemen (iedere dag op hetzelfde moment), zal je merken dat die temperatuur halverwege de cyclus ietsje zal stijgen. Dat betekent dat je een eisprong hebt. Merk je geen stijging, dan zou de kans groot kunnen zijn dat je geen eisprong hebt, waardoor een bevruchting uiteraard niet mogelijk is.

 

Bij een onregelmatige cyclus het beste moment om zwanger te worden berekenen.

Als je een onregelmatige cyclus hebt, is het iets moeilijker om te berekenen wanneer je beste moment er is om zwanger te worden. Het is echter niet onmogelijk. Net zoals je met een temperatuurcurve bij een regelmatige cyclus je eisprong kan vaststellen, kan je dit ook bij een onregelmatige cyclus. Op het moment van de temperatuurstijging is het dan noodzakelijk om seks te hebben. Eigenlijk is het al een beetje op het laatste. Daarom doe je er goed aan om regelmatig seks te hebben.

 

Andere artikelen
Top van de pagina