Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

En en ander uitrekenen bij het zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Je wilt zwanger worden: begin maar met uitrekenen!

Niet dat je een wiskundig wonder hoeft te zijn, maar als je zwanger wilt worden moet je toch één en ander beginnen uitrekenen. Het begint met het uitrekenen van het meest vruchtbare moment in je cyclus. In principe is dat de dag van de eisprong, ook wel ovulatie genoemd. Toch is het beter om één tot twee dagen voor de eisprong seks te hebben als je zwanger wilt worden.
Het moment van de eisprong uitrekenen kan op verschillende manieren.

 

Mogelijkheden om uit te rekenen wanneer je best zwanger kan worden

Er bestaan een aantal mogelijkheden die je helpen om het uitrekenen van het moment dat je zwanger wilt worden gemakkelijker te maken. Zo kan je aan de hand van gegevens zoals de datum van je laatste menstruatie en de duur van je cyclus via internet laten bepalen wanneer je eisprong er is. Men spreekt hier dan van een online biologische klok.

Daarnaast kan je ook bij de apotheker een ovulatietest aanschaffen. Die berekent aan de hand van je hormonen op welk moment je het meest vruchtbaar bent.

Het bijhouden van een temperatuurcurve is een manier waarbij je gratis zelf je eisprong kan berekenen. Hierbij moet je iedere ochtend op hetzelfde uur je lichaamstemperatuur meten. Je zal merken dat deze altijd omzeggens gelijk zal zijn. Op het moment dat de temperatuur ietsje stijgt, heb je je eisprong. Let er bij deze methode wel op dat je steeds op hetzelfde moment je temperatuur neemt, dat je nog niet bent opgestaan en dat je steeds dezelfde thermometer gebruikt. Je mag je ook niet op deze temperatuur focussen als je bijvoorbeeld ziek bent, als je een nachtje uit bent geweest of als je in een warmere kamer slaapt dan wat je gewoon bent.

Ten slotte kan je ook nog je eisprong berekenen door het cervixslijm in de gaten te houden. Op het moment dat het cervixslijm plakkerig aanvoelt en doorzichtig wordt (net zoals eiwit), weet je dat je in de periode van je eisprong bent. Men noemt dit de billingsmethode.

 

Nog iets uitrekenen na het zwanger worden: de bevallingsdatum

Je wou zwanger worden, het is uiteindelijk gelukt en dus nu wil je de bevallingsdatum zo nauwkeurig mogelijk uitrekenen. Het meest ideaal is dat je bij een dokter op bezoek gaat die dit voor jou kan uitrekenen via een echografie. Maar met een eenvoudig sommetje kan je dit ook zelf uitrekenen. Je neemt de eerste dag van je laatste menstruatie. Daar trek je drie maanden van af. Bij de datum die je nu uitkomt tel je zeven dagen bij en dat zou de bevallingsdatum moeten zijn (uiteraard in het volgende jaar dan natuurlijk).

 

Andere artikelen
Top van de pagina