Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

De vruchtbare dagen: iets om te berekenen als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Het belang van de vruchtbare dagen berekenen als je zwanger wilt worden

Als het niet meteen lukt om zwanger te worden, dan zal de verleiding groot zijn om de vruchtbare dagen te gaan berekenen. In principe is daar niets fouts mee, zolang die vruchtbare dagen maar niet een mikpunt van al je aandacht gaan worden.

Als iemand zodanig bezig is met het zwanger worden dat die alleen nog maar kan denken aan seks hebben tijdens de vruchtbare dagen, dan is de kans op een zwangerschap al voor een groot deel verloren. Ongewild brengt dit stress met zich mee die je helemaal niet nodig hebt als je zwanger wilt worden.

Men zal automatisch gaan denken dat het toch nodig is om te weten wanneer de meest vruchtbare dagen zijn. Toch is dit in principe niet nodig. Een gezond koppel dat regelmatig seks heeft, heeft vrij veel kans dat de zwangerschap zal lukken. Stel dat je om de twee tot drie dagen seks hebt, dan hoef je niet noodzakelijk met die vruchtbare dagen bezig te zijn.

 

Gemakkelijker zwanger worden zonder de vruchtbare dagen te berekenen?

Men ervaart soms dat koppels die niet hevig bezig zijn met zwanger worden en de vruchtbare dagen niet gaan berekenen, gemakkelijker zwanger worden dan koppels die dat kost wat kost wel willen. Deze stelling wordt vaak als “troost” gebruikt om koppels die kost wat kost zwanger willen worden er van te overtuigen om er niet zo hard mee bezig te zijn. Toch moet die stelling met een korrel zout genomen worden. De kans is groot dat het alleen maar lijkt alsof koppels die niet intensief met het zwanger worden bezig zijn gemakkelijker zwanger worden. De reden hiervoor is te zoeken in het feit dat koppels die wel heel erg naar een zwangerschap verlangen, dit vlugger zullen uiten. Koppels die niet kost wat kost zwanger hoeven te worden, zullen er geen graten in zien dat het zwanger worden nog niet gelukt is.

 

Hoe de vruchtbare dagen berekenen om zwanger te worden?

Het moment van de eisprong wordt vaak beschouwd als het moment dat men het meest vruchtbaar is om zwanger te worden. Dit is echter niet geheel juist. Het moment van de eisprong, is het moment dat een rijp eitje aan de eileiders wordt afgegeven. Dat eitje blijft echter niet lang vruchtbaar. Daarom is het beter om kort voor de eisprong seks te hebben. Het sperma van de man blijft namelijk lang leven in het lichaam van de vrouw, en op die manier kan het eitje meteen na het vrijkomen al bevrucht worden.
In regel is het moment van de eisprong in het midden van de cyclus. Afhankelijk van hoeveel dagen je cyclus duurt, zal de eisprong dus vroeger of later komen. Als je een regelmatige cyclus hebt, die alle maanden even lang duurt, dan kan je dus gemakkelijk het moment van de eisprong berekenen. Is je cyclus niet alle maanden even lang, dan moet je je toevlucht zoeken tot een ovulatietest, een temperatuurcurve of een regelmatig bekijken van je baarmoederslijmvlies.

 

Andere artikelen
Top van de pagina