Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Meerdere factoren bepalen wanneer je zwanger kan worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De inbreng van je cyclus wanneer je zwanger kan worden

Eén van de hoofdrolspelers om te bepalen wanneer je zwanger kan worden, is ongetwijfeld uw cyclus. De cyclus bepaalt wanneer het vruchtbaarste moment er aan komt.

Verloopt je cyclus regelmatig, dan mag je in je handjes wrijven. Het vruchtbare moment van je cyclus is dan vrij gemakkelijk te bepalen. Je kan er donder op zeggen dat het vruchtbare moment in het midden van de cyclus ligt. De cyclus begint op de eerste dag van je menstruatie en eindigt op de dag net voor je nieuwe menstruatie begint. Zitten hier 26 dagen tussen, dan kan je er van op aan dat de 13de dag de dag is waarop je eisprong zal plaats vinden.

Wil je snel zwanger worden, dan is het goed om één tot twee dagen voor je eisprong seks te hebben. Het sperma van de man overleeft vrij lang in het lichaam van de vrouw. Een rijpe eicel daarentegen blijft maar heel beperkte tijd vruchtbaar. Om het zekere voor het onzekere te nemen, zorg je er dus best voor dat het sperma klaar zit wanneer de rijpe eicel vrij komt.

Wie een onregelmatige cyclus heeft, zal het een pak moeilijker hebben om de vruchtbare periode vast te stellen. Er zijn een aantal methodes die je kunnen helpen om te bepalen wanneer je de eisprong hebt:
 - de ochtendtemperatuur nemen,
 - een ovulatietest,
 - het bijhouden van de consistentie van het baarmoederslijmvlies.
- het “buikgevoel”; wat wel heel letterlijk mag genomen worden want bij heel wat vrouwen gaat de eisprong gepaard met een pijnlijk gevoel in de buik.

 

Wanneer kan je zwanger worden volgens de leeftijd?

Het zwanger worden kan je ook bekijken volgens de leeftijd vanaf wanneer en tot wanneer het zwanger worden kan lukken.

Van zodra men ongesteld is, kan men zwanger worden. Meestal begint een meisje te menstrueren rond haar 14de. Er zijn uiteraard mensen die heel wat vroeger beginnen met menstrueren en heel wat mensen bij wie het een poos langer duurt vooraleer de menstruatie begint.

Het begin van de menstruatie is doorgaans geen probleem. Iemand van 14 is waarschijnlijk nog niet meteen bezig met zwanger worden. En al duurt het uit blijven van de menstruatie tot je 17de bijvoorbeeld, dan is er nog altijd geen reden tot paniek, tenzij je op deze jonge leeftijd al zwanger wilt zijn.

Wat een vrouw veel meer in de gaten moet houden is de leeftijd tot wanneer zij zwanger kan worden. Eens men tram 3 is opgestapt, moet men er rekening mee houden dat het zwanger worden niet meer zo vanzelfsprekend is en dat de zwangerschap op zich niet meer zonder risico is. Eens boven de 35 wordt het zwanger worden al helemaal een hachelijke onderneming die men best niet laat doorgaan zonder begeleiding van een arts.

 

Andere artikelen
Top van de pagina