Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Het beste moment om zwanger te worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Best zwanger worden volgens de leeftijd

De leeftijd van de vrouw speelt een belangrijke rol bij het zwanger worden. Mannen blijven veel langer vruchtbaar dan vrouwen, dus is het vooral interessant dat de vrouw haar leeftijd in de gaten houdt om zwanger te worden. Momenteel beginnen vrouwen pas aan een zwangerschap op het eind van hun twintigste. Nochtans is de meest vruchtbare periode voor een vrouw halfweg de twintig. Dat vrouwen later beginnen aan een zwangerschap heeft verschillende redenen.

Zo kan het zijn dat je de ware partner pas op latere leeftijd hebt leren kennen. Of je wilt misschien eerst meer zekerheid op financieel gebied en op gebied van je carrière. Hoe dan ook ben je best voorzichtig met een zwangerschap op latere leeftijd. De risico’s worden steeds groter met ouder worden en de mogelijkheid om zwanger te worden wordt ook steeds moeilijker. 


Ieder moment van zwanger worden heeft zijn voor- en nadelen

Natuurlijk bepaal je als koppel zelf wanneer je wilt zwanger worden. Koppels die er voor kiezen om pas op latere leeftijd aan kinderen te beginnen hebben daar een aantal goede redenen voor. Een heel belangrijke reden is het feit dat je op latere leeftijd financieel sterker staat dan op jongere leeftijd. Hierdoor kan je je beroepsloopbaan enigszins wat afbouwen om meer aandacht aan je baby te geven. Verder is het ook zo dat je op latere leeftijd meer doordacht door het leven gaat en dat je doorgaans beter weet wat je aan je partner hebt.

Het nadeel aan zwanger worden op latere leeftijd zijn de risico’s. Ten eerste is er het risico dat de bevruchting steeds moeilijker verloopt. Eens een vrouw voorbij de 35 jaar is, is de kans op een bevruchting gehalveerd tegenover een vrouw van halfweg de twintig. De kans op een meerling is op latere leeftijd ook een pak groter. Een bijkomend risico is de kans dat je baby zal geboren worden met een afwijking. Het syndroom van Down is op dit vlak de meest gekende afwijking. Iemand van halfweg de twintig heeft 1 kans op 1500 dat het kindje het syndroom van Down heeft. Bij iemand van rond de veertig wordt dit risico reeds 1 op 100.

Voor de mama zelf is er het gevaar voor zwangerschapsdiabetes. Daarom zullen vrouwen die de dertig voorbij zijn, vaker naar de arts moeten tijdens hun zwangerschap.

 

Het beste moment om zwanger te worden in je cyclus.

Om zwanger te worden, is het nodig dat je in de meest vruchtbare periode van je cyclus regelmatig seks hebt. Dit situeert zich rond het moment van de eisprong. Om dit moment te kennen, hou je best je cyclus een poosje in de gaten. Bij een normale cyclus ligt de eisprong mooi in het midden, dus op de veertiende dag. Wie geen regelmatige cyclus heeft, doet er goed aan om via bijvoorbeeld een temperatuurcurve te bepalen wanneer de eisprong er is. Vaak voelt een vrouw rond de periode van haar eisprong een beetje buikpijn.

 

Andere artikelen
Top van de pagina