Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en glijmiddel: een goede combinatie?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Glijmiddel: niet aan te raden als je zwanger wilt worden
 
Als je graag zwanger wilt worden, doe je er goed aan om geen glijmiddel te gebruiken. In glijmiddel zitten namelijk stoffen die schadelijk zijn voor het sperma.
 
Toch kan glijmiddel nodig zijn voor sommige vrouwen. Zeker als men last heeft van vaginale droogte, wat vaak voorkomt als men behandeld is met hormonen. Glijmiddel gebruiken als je hier last door hebt, is een dilemma. Enerzijds gebruik je hormonen om zwanger te kunnen worden, maar anderzijds moet je net door deze hormonen glijmiddel gebruiken om de vaginale droogte op te vangen. En het is net dat glijmiddel dat het sperma zal aanvallen en zelfs vernietigen. Om die reden zal een arts doorgaans afraden om glijmiddel te gebruiken.
 
 
Hoe los je het dan op als je geen glijmiddel bij het zwanger worden mag gebruiken?
 
Als je zwanger wilt worden, en toch wil je glijmiddel gebruiken omdat de seks anders te pijnlijk wordt, dan ga je best één en ander onderzoeken.
 
Eerst en vooral moet je proberen nagaan waar die vaginale droogte door komt. Het kan zeker zo zijn dat dit komt omwille van hormonen die je toegediend kreeg om zwanger te worden. Maar ook door stress die je hebt (bijvoorbeeld omdat je zwanger wilt worden) kan vaginale droogte ontstaan. En aangezien je al hormonen kreeg om zwanger te worden, is het niet onwaarschijnlijk dat je heel druk bezig bent met dat zwanger worden.
 
Verder moet je als vrouw de vraag stellen of je nog wel seksueel opgewonden geraakt. Het vrijen kan omwille van het zwanger worden uitgegroeid zijn tot een functioneel gebeuren. Het is dan niet abnormaal dat je tijdens het vrijen niet meer opgewonden geraakt, waardoor er ook geen vaginaal vocht meer komt. Hoe erg het ook klinkt voor iemand die kost wat kost wilt zwanger worden, maar het is op dit moment echt het overwegen waard om het zwanger worden eventjes uit te stellen. Enerzijds kan je dit als tijdverlies zien, maar anderzijds is het wel zo dat je door het teveel aan stress toch niet zwanger zal worden. 
 
 
Toch enkele glijmiddelen die je wel kan gebruiken bij het zwanger worden
 
Er bestaan wel enkele glijmiddelen die bruikbaar zijn als iemand zwanger wilt worden. Hiervoor moet je nagaan of het middel al dan niet een zaaddodend product bevat. De apotheker kan u hier zeker in bijstaan.
 
Ook bestaan er bevochtigingsgels. Deze kunnen het penetreren ook minder pijnlijk maken en zijn in de regel niet schadelijk voor het sperma van de man. 
 
Andere artikelen
Top van de pagina