Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden en gezonde voeding

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Gezonde voeding: een must als je zwanger wilt worden

Een gezonde voeding is zonder meer belangrijk, maar vooral voor wie zwanger wilt worden is het belangrijk om op de voeding te letten. Gezond gaan leven is iets wat men best reeds begint nog voor de zwangerschap er is. Uiteindelijk is men telkens al enkele weken zwanger vooraleer men vaststelt dat de bevruchting gelukt is. En het is precies in het prille begin van de zwangerschap dat een ongeboren vrucht het meest kwetsbaar is. Zowel de man als de vrouw doet er daarom goed aan om gezond te gaan leven en op de voeding te letten nog voor men effectief zwanger is.

 

Gezonde voeding en zwanger worden: wat doet men best niet?

Als je zwanger wilt worden, let je er dus best op dat je gezonde voeding gebruikt nog voor de zwangerschap begonnen is. Een eerste belangrijke factor hierin is het vermijden van een aantal zaken.

1. Alcohol, nicotine en drugs. Deze zaken zijn sowieso niet gezond. Voor wie zwanger probeert te worden, zijn deze dingen helemaal uit den boze. Alle drie verminderen zij sterk de vruchtbaarheid. Dit is zowel bij de vrouw als bij de man geldig. Voor de vrouw is het gebruik van alcohol, nicotine en/of drugs zeer schadelijk voor de pas ontstane vrucht. Voor de man zijn deze producten nefast op de kwaliteit van het sperma.

2. Koffie, thee en cola. Deze producten zijn weliswaar iets minder schadelijk, maar niet helemaal onschuldig. Daarom wordt aangeraden om het gebruik van deze producten aan banden te leggen. Te veel cafeïne verkleint enerzijds de kans om zwanger te worden en anderzijds kan dit zorgen voor een miskraam. De vraag die men zich vaak stelt is natuurlijk: vanaf wanneer gebruik ik deze producten te veel? Eén kopje koffie per dag kan geen kwaad; maar men beperkt het gebruik toch best tot maximaal drie kopjes of glazen van producten die cafeïne bevatten.

 

Zwanger worden en gezonde voeding: wat doet men best wel?

Een gezonde voeding is niet alleen zinvol als men zwanger wilt worden. Zowel overgewicht als ondergewicht kunnen nadelige gevolgen hebben op het zwanger worden. Een gezonde voeding omhelst dat men gevarieerd eet, waarbij men er vooral naar streeft om de elementen en hoeveelheden uit de voedselpiramide te gebruiken.

Denk er ook aan dat je tijdens je zwangerschap niet noodzakelijk hoeft te eten voor twee. De ongeboren vrucht neemt zonder meer datgene wat het nodig heeft af van jouw voedsel. Daarom hoef je niet per sé meer te gaan eten.

Wat voor een vrouw die zwanger is of zwanger wilt worden wel aangewezen is, is het nemen van foliumzuur of vitamine B. Dit supplement op de voeding verkleint de kans op aandoeningen zoals een open rug of een open schedel. Vooral in het begin van de zwangerschap is het aangewezen om extra foliumzuur te nemen. Na tien weken, kan men het extra gebruiken van foliumzuur afschaffen.

 

Andere artikelen
Top van de pagina