Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Voorzichtig met het eten als je zwanger wilt worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De invloed van het eten op het zwanger worden

De bewering “als je zwanger bent, moet je eten voor twee”, kan niet meer hard gemaakt worden. Het is zeker niet nodig om extra te eten als je zwanger bent. Wat wel aan te raden is, is dat je oplet met wat je eet. Ook als je wilt zwanger worden, maar het (voorlopig) nog niet bent, kijk je best uit met de voeding. Ten slotte ben je altijd al een tweetal weken zwanger vooraleer je dit zeker weet. En aangezien de ontwikkeling in die eerste weken van essentieel belang is, is het nodig om ook op je voeding te letten als je zwanger wilt worden. Gezond en gevarieerd eten is niet alleen een zaak voor de vrouw, maar ook de man doet er goed aan om op te letten met wat hij eet als hij wilt dat zijn vrouw zwanger wordt.

 

Gezond eten als je zwanger wilt worden: concreet

Hoe kan je nu veilig en gezond eten als je zwanger bent of als je het wilt worden? Een goede leidraad hierin is de voedseldriehoek. Door uit ieder segment de passende hoeveelheid te eten, kan je er zeker van zijn dat je goed bezig bent. Dit is trouwens niet alleen zinvol op het moment dat men zwanger is of het wilt worden, maar dat is altijd zo.

Voor de vrouw is het aan te raden om veel producten te eten die vitamine B bevatten (ook wel foliumzuur genoemd). Dit is terug te vinden in koolsoorten, bladgroenten zoals spinazie, volkorenbrood, kaas, eieren en citrusvruchten. Vooral in het begin van de zwangerschap is het verstandig om veel van deze producten te eten. Heel vaak zal er zelfs aangeraden worden om nog een supplement van foliumzuur te nemen in het begin van de zwangerschap. Vitamine A daarentegen  neem je best niet te veel. Dit is voornamelijk in leverproducten aanwezig.

 

Gezond eten als je zwanger wilt worden: wat doe je best niet?

Er zijn ook een aantal zaken die je beter niet kan eten als je zwanger wilt worden of het al bent. Alcohol is zeker uit den boze. Rauwe groenten en vlees gaat men ook beter niet eten tijdens de zwangerschap. Zorg er voor dat het vlees steeds goed uitgebakken is.

Sommige kazen zijn ook sterk af te raden. Het gaat dan vooral om zachte kazen zoals Mozarella, Brie en Camembert. Wees ook steeds voorzichtig met de houdbaarheidsdatum van de dingen die je eet.
Ten slotte moet men uiterst voorzichtig omspringen met bepaalde kruiden.

Dit is nochtans niet geldig voor bachbloesems. Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die zelfs aan te raden zijn voor mensen die zwanger zijn of het willen worden. Als het zwanger worden bijvoorbeeld niet meteen lukt, kan bachbloesem mix 69 een goede oplossing en hulp bieden. Bachbloesems zijn ongevaarlijk, hebben geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en kunnen probleemloos tijdens de zwangerschap of tijdens het geven van borstvoeding gebruikt worden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina