Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Je gewicht: belangrijke factor bij het zwanger worden

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Als je zwanger wilt worden, zorg je best voor een gezond gewicht

Het gewicht is een belangrijke factor als iemand zwanger wilt worden. Zowel ondergewicht als overgewicht hebben een negatieve invloed op het zwanger worden. Daarom zorg je er best voor dat je gewicht op peil staat als je er aan denkt om zwanger te worden.

Omtrent zwanger zijn wordt ook vaak beweerd dat men moet eten voor twee. Deze stelling is al lang achterhaald. Het is zeker niet noodzakelijk om meer te beginnen eten als je zwanger bent. Voldoende eten, gevarieerd en gezond zijn de sleutelwoorden omtrent je voeding als je zwanger wilt worden.

 

Zwanger worden met een te laag gewicht

Het is zo dat niet alleen een te hoog gewicht problemen kan geven bij het zwanger worden. Ook een te laag gewicht is nadelig. Om zwanger te worden, moet het lichaam in goede conditie zijn. En dat houdt in dat er een bepaald verantwoord vetpercentage nodig is. Er wordt van ondergewicht gesproken als iemand een BMI heeft van minder dan 19. Het probleem dat zich dan kan voordoen, is dat de cyclus zeer onregelmatig wordt. Het kan zelfs zodanig evolueren dat de menstruatie helemaal uit blijft. Bij een onregelmatige cyclus wordt het heel moeilijk om het vruchtbare moment te bepalen om zwanger te blijven. Als er geen menstruatie komt, houdt dat in dat er ook geen eisprong was en dan is het al helemaal onmogelijk om nog zwanger te worden.

Ook voor de man is het gewicht belangrijk. Mannen met ondergewicht hebben doorgaans minder zaadcellen in het sperma.

 

Zwanger worden met een te hoog gewicht

Met een te hoog gewicht is het ook een pak moeilijker om zwanger te worden. Van overgewicht wordt gesproken als iemand een BMI heeft van meer dan 29. Op dat moment zal het moeilijker gaan voor de vrouw om zwanger te worden, maar de echte problemen ontstaan doorgaans op het moment dat de vrouw zwanger is. Overgewicht kan namelijk voor complicaties zorgen, zowel bij de moeder als bij de baby.

Ook hier moet de man meewerken en er op letten dat hij geen overgewicht heeft. Mannen met overgewicht zouden omwille van hormonale problemen moeilijker een vrouw kunnen bevruchten.

 

Hoe ga je met je gewicht om als je zwanger wilt worden?

Men doet er goed aan om het gewicht op peil te krijgen alvorens men zwanger wilt worden. Een dieet gaan volgen op het moment dat men zwanger is, is echt geen goed idee. Om je gewicht op peil te krijgen is het allerbelangrijkste om een gezonde en gevarieerde voeding te gebruiken. Zijn de problemen met het gewicht echt te groot om dit op eigen houtje aan te pakken, dan roept men best de hulp in van een diëtist.

 

Andere artikelen
Top van de pagina