Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Een dieet volgen als je zwanger wilt worden: goed of niet?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden is niet de ideale periode om een dieet te volgen

Als je zwanger wilt worden, moet je lichaam fysisch sterk zijn en is het dus geen schitterend idee om een dieet te gaan volgen. Een zwangerschap vraagt heel wat van een lichaam. Op zo’n moment een drastisch dieet gaan volgen, is echt af te raden. Dat betekent echter niet dat men zomaar alles mag gaan eten als men zwanger is of zwanger wilt worden. Aandacht voor je voeding is altijd positief, en zeker als je zwanger wilt worden. Zo zijn er bepaalde voedingsstoffen die de kwaliteit van de eicellen kunnen doen afnemen.

 

Insuline: hoofdrolspeler in een dieet bij het zwanger worden

Insuline is een heel belangrijk hormoon dat men in de gaten moet houden als men een gezond dieet wilt volgen om zwanger te worden. De rol van insuline is het voedsel controleren dat opgenomen wordt. Op basis van wat er van voedsel in het lichaam komt, zal insuline de lever aanmanen om meer of minder glucose te maken. Toch kan het soms gebeuren dat het lichaam de raadgevingen van de insuline in de wind slaat. Men noemt dit insulineweerstand. Dat kan er voor zorgen dat de hormonale cyclus compleet in de war gestuurd wordt. Het gevolg daarvan is dat het zwanger worden een pak moeilijker zal verlopen. Een insulineweerstand wordt vooral vastgesteld bij vrouwen die zwaarlijvig zijn, veel last hebben van acné en die een onregelmatige cyclus (de ene maand kort, de andere maand langer) hebben. Vooral als men in die situatie verkeert, is het aan te raden om goed op het voedsel te letten als men zwanger wilt worden.

 

Hoe kan een dieet positief zijn om zwanger te worden

Vooral als je een risico loopt om insulineweerstand te hebben, doe je er goed aan om een gezond dieet te volgen als je zwanger wilt worden. De hoofdregel in dergelijk dieet is dat men regelmatig moet eten. Op geregelde tijdstippen een kleine hoeveelheid voedsel opnemen is veel gezonder dan eens per dag zich vol te stouwen.

Voedsel dat ideaal is om zwanger te worden is een combinatie van vette vissoorten, kalkoen, yoghurt met fruit en groenten. Qua groenten opteert men best voor (niet rauwe) champignons, broccoli en bonen. Volkoren brood wordt ook verkozen boven wit brood. Verder is het natuurlijk af te raden om producten als cafeïne, alcohol en nicotine te gebruiken. Wat eveneens als stelregel kan beschouwd worden als men een dieet volgt tijdens de zwangerschap, is dat men geen honger mag lijden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina