Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Wat is de gemiddelde duur vooraleer je zwanger kan worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De gemiddelde duur om zwanger te worden: geduld oefenen!

Als je zwanger wilt worden, is de duur vooraleer het lukt gemiddeld te lang naar de zin van wie zwanger wilt worden. De meeste koppels willen dat die kinderwens, eens ze er klaar voor zijn, zo vlug mogelijk verwezenlijkt wordt. Toch moet men vaak vrij lang wachten. Het aantal koppels bij wie het zwanger worden meteen lukt, is eerder beperkt. Doorgaans is het ook zo dat, omdat men zo vlug mogelijk zwanger wilt worden, het net niet meteen wilt lukken. Het verlangen om zwanger te worden is zo hevig aanwezig dat het stress veroorzaakt. En net door deze stress wordt het nog moeilijker om zwanger te worden.

 

Gemiddelde duur om zwanger te worden concreet

Je wilt natuurlijk als koppel graag weten wat nu effectief de gemiddelde duur is om zwanger te worden. In Engeland heeft men een onderzoek gedaan en daaruit bleek dat een koppel gemiddeld 104 keer seks moet hebben vooraleer het bingo is. In tijd uitgedrukt komt dit overeen met een periode van zes maanden. Hier mag men zich echter niet blind op staren want een duur van 8 maanden tot een jaar is nog niet echt uitzonderlijk.

Uit het onderzoek bleek ook dat het merendeel van de koppels die probeerden zwanger te worden, maar waar het nog niet bij gelukt was vonden dat het veel te lang duurde. Later, eens de zwangerschap wel gelukt was, vond men dat de periode die men moest wachten al bij al nog meeviel. Dit illustreert dat de gemiddelde duur om zwanger te worden relatief is. Op het moment dat je de zwangerschap wilt, is iedere dag een dag teveel. Maar eens je effectief zwanger bent, is dat wachten al gauw vergeten.

Wat ook uit het onderzoek bleek, is dat zowel mannen als vrouwen de seks als vervelend en routine gingen ervaren als zij er lang over deden om zwanger te worden. Dit is enerzijds nefast voor de relatie, maar ook voor de slaagkansen om zwanger te worden.

 

Als de gemiddelde duur om zwanger te worden te lang wordt

Als je als koppel ervaart dat de gemiddelde duur om zwanger te worden te zwaar begint te wegen, dan moet je even bij de zaken stilstaan. Maak jezelf niets wijs door te stellen dat het allemaal wel meevalt. Als je echt gefrustreerd geraakt omdat het zwanger worden niet wilt lukken, moet je ingrijpen. Gewoon verder doen alsof er niets aan de hand is, haalt niets uit.

Er is enerzijds de mogelijkheid om eens een rustpauze in te lassen. Maar de ervaring leert dat die rustpauze vaak ingelast wordt met in het achterhoofd de idee dat het tijdens de rustpauze misschien wel zou kunnen lukken. Op die manier is men niet echt met een rustpauze bezig.

Een andere mogelijkheid is bachbloesems gaan gebruiken. Vooral bachbloesem mix 69 is speciaal samengesteld om op een rustiger manier te leren omgaan met de maandelijkse ontgoochelingen. Frustraties, bitterheid en verdriet omdat de zwangerschap weer niet lukte maken dan plaats voor moed en kracht om er opnieuw tegenaan te gaan.

 

Andere artikelen
Top van de pagina