Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Hoeveel tijd is er gemiddeld nodig om zwanger te worden?

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


De gemiddelde tijd om zwanger te worden: het kan niet snel genoeg gaan

Gemiddeld heeft een koppel een zestal maanden tijd nodig om zwanger te worden. Dit is een periode die voor heel wat koppels immens lang lijkt. Vooral als men hevig verlangt naar een baby, kan dit de nodige stress met zich meebrengen. Deze vorm van stress waarbij men zwanger wilt worden maar het niet meteen lukt is zenuwslopend. Het uit zich in ontgoocheling en verdriet, frustratie en woede tot zelfs jaloezie. Nochtans zijn dit geen ideale houdingen om de zwangerschap te doen lukken. Dergelijke vormen van stress staan eerder een zwangerschap in de weg. En op die manier zit men al gauw in een spiraal. Het is net iets te gemakkelijk om te gaan stellen dat er koppels zijn die er nog langer over doen. Dit is effectief wel zo, maar daar heb je geen boodschap aan als je zelf zwanger wilt worden. Er zijn inderdaad koppels die er een jaar of zelfs langer over doen om zwanger te worden.

 

Bezorgd zijn als de gemiddelde tijd om zwanger te worden overschreden is?

Als je langer dan de gemiddelde tijd bezig bent om zwanger te worden, is dat nog niet meteen een reden om angstig te worden. Doorgaans zal een arts niet gaan ingrijpen als je als koppel niet een jaar aan het proberen bent om zwanger te worden. Tenzij er natuurlijk aanwijsbare redenen zijn waarom men wel vroeger zou ingrijpen. Dat kan zijn dat je leeftijd al te hoog is of als je bijvoorbeeld geen eisprong hebt.

Ook al zal een arts niet geneigd zijn om in te grijpen als je geen jaar probeert zwanger te worden, toch houdt dat niet in dat je niet zelf al één en ander kan ondernemen. Wat je zeker kan doen, is het bijhouden van je temperatuur. Iedere ochtend meet je je lichaamstemperatuur op hetzelfde moment. Je moet dit doen nog voor je uit je bed kwam. Deze temperatuur zal normaal gezien min of meer gelijk zijn (als je niet moe of ziek bent ten minste). Plots zal de temperatuur met een halve graad ongeveer gaan stijgen. Dat betekent dat je een eisprong hebt gehad. Door enkele maanden na elkaar zo’n temperatuurcurve bij te houden, kan je vaststellen op welk moment van je cyclus je een eisprong hebt.

Hou deze curves goed bij, want je kan er zeker van zijn dat een arts hier naar zal vragen als je medische hulp inroept om zwanger te worden. Stel je aan de hand van die temperatuurcurve vast dat je geen verhoging hebt, dan is de kans groot dat je geen eisprong hebt. In dat geval ga je beter meteen naar de arts om je te laten helpen. Ook als je eisprong iedere maand op een ander moment valt, schakel je best vlugger een arts in.

 

Wat kan je zelf doen als de gemiddelde tijd om zwanger te worden te lang duurt?

Zoals reeds gemeld kan je beginnen met het bijhouden van je lichaamstemperatuur als je vindt dat de gemiddelde tijd om zwanger te worden te lang duurt.

Wat je ook kan doen, is bachbloesems nemen. Dit zijn vloeibare extracten van planten die gemaakt zijn om negatieve emoties om te buigen tot positieve. Op die manier worden de negatieve emoties niet onderdrukt. Bachbloesem mix 69 is speciaal samengesteld om mensen die gefrustreerd geraken omdat het zwanger worden niet lukt te helpen. Aangezien bachbloesems ongevaarlijk zijn, geen bijwerkingen hebben, niet verslavend zijn en toch heel goed kunnen helpen, kennen deze bij vele mensen een enorme bijval om zwanger te worden.

 

Andere artikelen
Top van de pagina