Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Help, het duurt zo lang vooraleer ik zwanger word

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Zwanger worden: duurt dat altijd zo lang?

Je wilt zwanger worden, maar je vindt dat het net iets te lang duurt. Je begint je ongerust te maken, want je vraagt je (terecht of onterecht) af of er iets fout is. Toch moet men niet al te vlug ongerust worden, want zwanger worden duurt doorgaans wel vrij lang. Je kent misschien wel koppels die binnen de kortste keren zwanger werden, maar daar mag je je niet blind op staren. Misschien hebben zij wel heel veel geluk gehad. Of ze waren niet zo hevig bezig met het verlangen om zwanger te worden, waardoor ze niet door hadden dat ze eigenlijk ook al een poosje aan het proberen waren.

Per cyclus heeft een vrouw 15% kans dat de zwangerschap lukt. Ten minste als de vrouw nog niet ouder is dan dertig. Want vanaf die leeftijd neemt de kans op een zwangerschap sterk af. Als men dus per maand 15% kans heeft, dan is het niet verwonderlijk dat het zwanger worden gemiddeld acht maanden duurt. Een arts zal trouwens geen medische hulp beginnen geven als je nog geen jaar aan het proberen bent. Tenzij er natuurlijk een duidelijke reden is waarom het zwanger worden lang duurt. Als er bijvoorbeeld al vastgesteld is dat je geen eisprong hebt, dan zal men vlugger ingrijpen. 

 

Het zwanger worden duurt te lang voor mij: wat doe ik?

Wat je best niet doet als je zwanger wilt worden en je vindt dat het te lang duurt, is panikeren. Stress is uiterst nadelig om het zwanger worden te doen lukken. Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Probeer maar eens stress, ontgoocheling en frustratie te vermijden als je iedere cyclus opnieuw vaststelt dat de zwangerschap niet lukte. Om deze negatieve emoties te vermijden, doe je er goed aan om bachbloesems te gebruiken. Bachbloesem mix 69 is specifiek ontworpen om mensen (zowel mannen als vrouwen) die het elke maand moeilijk hebben met de mislukking in het zwanger worden te helpen. Dat houdt niet in dat deze bachbloesems jou euforisch zullen doen lopen. Het gaat zeker niet om een soort drug of antidepressivum dat je beter doet voelen. Bachbloesems zijn trouwens geen medicijnen, hebben geen bijwerkingen en werken niet verslavend. Om die reden kan men deze perfect veilig gebruiken.

Verder let je ook best op je voeding. Gezond en gevarieerd eten met een beperkt gebruik van alcohol en cafeïne is sterk aan te raden. 

 

Het zwanger worden duurt lang: voorbereiding op medische hulp

Als het zwanger wordt echt te lang duurt en je begint te vrezen dat je medische hulp zal nodig hebben om zwanger te worden, dan kan je je hierop voorbereiden. Bedenk wel dat in normale omstandigheden een arts je eerst een jaar zal laten proberen alvorens men zal helpen. In die periode kan je een temperatuurcurve bijhouden. Iedere ochtend neem je op hetzelfde moment je temperatuur, nog voor je uit je bed komt. Deze temperatuur zal altijd ongeveer gelijk zijn. Rond het midden van de cyclus zal de temperatuur lichtjes stijgen. Dat is het teken dat je een eisprong had. Door dit enkele maanden na elkaar te doen, kan je het moment van je eisprong perfect bepalen. Zo’n temperatuurcurve van enkele maanden zal het eerste zijn wat een arts vraagt als je hulp inroept. 

 

Andere artikelen
Top van de pagina