Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Zwanger worden: wijsheid in een boek

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Waarom informatie over zwanger worden uit een boek halen?
 
Wie zwanger wilt worden, heeft liefst zoveel mogelijk informatie hieromtrent, bijvoorbeeld via een boek. 
Vrienden en familie zullen je ook maar al te graag bijstaan met hun raad, maar als je bij hen om raad gaat, moet je al te kennen geven dat je bezig bent met zwanger te willen worden. Dan ontstaat meteen het gevaar dat men je zal overstelpen met raad, maar ook met vragen in de zin van “is het al gelukt?”. En dergelijke vragen kan men missen als kiespijn op het moment dat men zwanger wilt worden. Om die reden is het aan te raden om informatie over het zwanger worden te vergaren via een goed boek.
 
 
Het boek bij uitstek over zwanger worden: Mariël Croon
 
Als men een goed boek zoekt over zwanger worden, dan kan men niet voorbij een boek van Mariël Croon over zwanger worden. Het boek heeft  de bedoeling een handleiding te zijn voor zowel mannen als vrouwen die nog twijfelen of ze echt wel een kind willen.
 
Thema’s die in het boek aan bod komen zijn onder andere: wanneer begin je best aan een kind, hoe vergroot je de kans dat de baby gezond zal zijn, hoe ga ik om met mijn gezondheid (zowel voor de man als de vrouw)? Dit zijn stuk voor stuk vragen die een twijfelend koppel bezig kunnen houden.
 
Lukt het zwanger worden niet, dan kan je ook heel wat nuttige info vinden in het boek. Zo besteedt men ruim aandacht aan wat je moet doen als je tot de tien procent van de koppels behoort bij wie het zwanger worden niet zo direct lukt.  Er wordt uitgebreid ingegaan over thema’s zoals IVF, ICSI, eiceldonatie, draagmoederschap,…
 
De informatie in het boek is niet afkomstig van zomaar de eerste de beste persoon. De schrijfster van het boek is eigenlijk verloskundige.  Zij kan terugblikken op heel wat werken van haar hand omtrent het thema zwanger worden, zwanger zijn en het bevallen.
 
 
Een boek over het ongeboren kind: als het maar gezond is
 
Minder geschikt als boek over zwanger worden zelf, maar eerder als informatie omtrent wat men voor het ongeboren kind kan doen, is het boek ‘als het maar gezond is’ van Hellen Kooijman. Het boek gaat vooral in op de vragen van koppels die de gezondheid van hun ongeboren kind laten testen. Waar men vooral aandacht aan besteedt is hoe men met die informatie moet omgaan, zeker als de testen complicaties aan het licht brengen. Het boek is dus eigenlijk een soort handleiding omtrent prenatale tests.  In het boek staat heel wat informatie over de mogelijke tests.  Aan de hand van persoonlijke ervaringsverhalen is dit een zeer vlot leesbaar boek.
 
 
Het lukt niet: meer info in het boek zwanger worden ook voor ons?
 
Wie op zoek is naar een boek over het niet willen lukken van zwanger worden, moet eens neuzen in het boek zwanger worden, ook voor ons van Stephan Gordts. Het boek gaat voornamelijk over de problemen die men heeft als men niet zwanger kan worden.  De schrijver geeft psychologische en medische adviezen over onvruchtbaarheid.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina