Deze site maakt gebruik van cookies.Meer wetenAccepteren

Informatie over zwanger worden in een handboek zoeken

Prijs € 29

GRATIS verzending vanaf € 0,00

 

Inhoud 50 ml

Onmiddelijk leverbaar

 

 

Aantal:

 

Plaats in mandje


Wie zwanger wilt worden gaat vaak in een handboek op zoek
 
Het is logisch dat je graag een handboek raadpleegt als je zwanger wilt worden. In een goed handboek kan je heel wat van je vragen of problemen terugvinden. Je kan deze natuurlijk ook aan vrienden of familie stellen, maar dat lukt niet als je de zwangerschap nog even geheim wilt houden. Bovendien zijn de tips van familie en vrienden niet altijd zo betrouwbaar. Uiteraard zijn alle raadgevingen goed bedoeld, maar niet zelden spreken deze elkaar tegen. En de kans dat oma of je boezemvriendin voldoende medisch geschoold is, maar haar goede raad steeds bedenkelijk.
 
 
Welke handboeken zijn er over zwanger worden?
 
Als je informatie in een handboek wilt opzoeken over zwanger worden, dan doe je er goed aan om een handboek te kiezen waar je effectief iets aan hebt. Er zijn massa’s boeken ter beschikking, maar deze zijn lang niet allemaal van dezelfde kwaliteit. 
 
Het boek dat met kop en schouders boven alle andere boeken uitsteekt is het boek van Mariël Croon. Het draagt de titel: zwanger worden, een handboek voor kinderwensers en twijfelaars. Mariël Croon is een verloskundige die al heel wat ervaring heeft opgedaan met zwanger zijn en zwanger worden. Het grootste pluspunt van het boek is dat het recht op zijn doel afgaat. Er wordt niet in gefilosofeerd over zwanger worden, maar het houdt zich puur op informatie verschaffen. Deze informatie gaat onder andere over een goede gezondheid. Als je zwanger bent of wilt worden, is een goede gezondheid een eerste vereiste. Waar het boek sterk de nadruk op legt, is dat je niet met gezond leven mag beginnen als je al zwanger bent. Eigenlijk ben je op dat moment al schromelijk te laat. Gezond leven moet je beginnen als je er aan denkt om zwanger te worden. 
 
Ook wordt er heel wat informatie verschaft over mogelijke infecties waar je als zwangere vrouw mee geconfronteerd kan worden. Zo ontstaan de meeste infecties door het voedsel, maar er zijn ook andere situaties die voor gevaarlijke infecties kunnen zorgen (in de tuin werken bijvoorbeeld). Naast infecties komen ook geslachtsziektes aan bod die een gevaar voor de baby zouden kunnen betekenen.
De jobs die af te raden zijn voor zwangere personen, worden eveneens in het boek besproken. Mensen die bloot staan aan radioactiviteit, kleuterjuffen en verpleegsters doen er best aan om hun werkgever zo vlug mogelijk in te lichten. Op die manier kan er worden uitgekeken naar een job die veiliger is voor de baby.
 
 
Welk handboek kiezen over zwanger worden?
 
Naast het boek van Mariël Croon bestaan er nog massa’s handboeken over zwanger worden. Helaas zitten er heel wat boeken tussen waar je niets aan hebt. In sommige boeken wordt alleen maar wat oppervlakkig over je zwangerschap gefilosofeerd. Aan zo’n boek heb je natuurlijk maar weinig. Daarom is het aan te raden om een boek eerst eens te screenen. Als je een titel hebt die je overweegt aan te schaffen, kan je via internet eerst enkele recensies over het boek raadplegen. Zo weet je of het boek jou wel kan bieden wat je er van verwacht.  
 
Andere artikelen
Top van de pagina